Ny regeltolkning i sprintlangrenn

Denne krangelen får konsekvenser

Nå blir det lov til å takle litt røffere i sprintlangrenn.

RASENDE: Russiske Sergej Ustjugov gikk til angrep på Johannes Høsflot Klæbo etter målgang i Seefeld. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DUBROVNIK (Dagbladet): Det ble dramatisk i Seefeld-VM underveis i guttas sprint. Etter en kollisjon i siste bakke mellom de to storløperne Sergej Ustjugov og Johannes Høsflot Klæbo, løp russeren rett bort til trønderen, ga ham en dytt og så et lite klaps på kinnet.

Reaksjonen var ikke vennskapelig. Seinere fortalte Klæbo at han hadde mest lyst til å slå igjen:

- Det som er problemet når du står der full av adrenalin, er at du må tenke deg om to ganger, sa han til Dagbladet etterpå, og la til:

- Du skjønner jo at dette går på TV, så du står forstår at du må holde deg rolig Det hadde blitt for dumt å slåss inne der. Det tror jeg hadde blitt voldsomt.

- Er det det du har lyst til i situasjonen?

- Altså, du har jo selvfølgelig lyst til å gjøre masse rart når du har så mye adrenalin, men jeg skjønner jo jeg også at det ikke er det som er løsninga. Jeg tror vi løste det på en bra måte, konkluderte Johannes.

Det er konklusjonen også til langrennslederne i det internasjonale Skiforbundet (FIS). Men samtidig skjønner de at nettopp sprint er en konkurranseform med mye adrenalin både underveis og i målområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer