Denne kulestøteren er blitt en av VMs store kulthelter

Nest verste tid på 100 meter i VM-historien. Se video av luseløpet.

TUNGT: Man trenger ikke gjette hvem som er kulestøteren på dette bildet. Sogelau Tuvalu (til venstre) "stormet" inn til tiden 15,66, nesten fem sekunder bak vinneren. Foto: AFP PHOTO / ANTONIN THUILLIER
TUNGT: Man trenger ikke gjette hvem som er kulestøteren på dette bildet. Sogelau Tuvalu (til venstre) "stormet" inn til tiden 15,66, nesten fem sekunder bak vinneren. Foto: AFP PHOTO / ANTONIN THUILLIER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se videoen av Tuvalus 100 meter HER

(Dagbladet): Verdens beste friidrettsutøvere er i disse dager på plass i sør-koreanske Daegu for å måle krefter i verdensmesterskapet.

Men det finnes også utøvere som ikke engang ville hevdet seg i et idrettsstevne på barneskolen - og i den kategorien finner vi Sogelau Tuvalu fra Amerikansk Samoa.

Har trent i en måned 17-åringen er egentlig kulestøter, men er ifølge IAAFs reglement for ung til å delta i noen av kastøvelsene, samt tikamp, 10 000 meter, maraton og kappgang.

I stedet ble Tuvalu - som logisk nok har mer kroppsformen til en kulestøter enn en sprinter - påmeldt til 100 meter for menn. Der løp han inn til VM-historiens nest svakeste tid på distansen, 15,66.

17-åringen var så treig at han ikke lenger syntes i TV-ruta idet nest sistemann krysset målstreken. Heatvinner Mohammed Noor Imran A Hadi fra Malaysia var nesten fem sekunder raskere, på tiden 10,77.

I et intervju med fransk TV røpet Tuvalu at han hadde trent på sprint i en måneds tid, og da gjerne fire timer om dagen.

- Jeg hadde tro på meg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer