Denne kvelden var responsen enda viktigere enn tre poeng

Manchester United er bedre enn sitt frynsete rykte. Responsen Ole Gunnar Solskjær fikk på Arsenals utlikning er akkurat det han trenger.

HAR EN LYSENDE FRAMTID: Scott McTominay feirer 1-0 mot Arsenal. Det var en praktscoring fra distanse. Og da Ole Gunnar Solskjær trengte tæl, innsats og kraft etter Arsenals utlikning, så fikk han akkurat det. Manchester United er bedre enn sitt rykte. Foto: Reuters/Jason Cairnduff a
HAR EN LYSENDE FRAMTID: Scott McTominay feirer 1-0 mot Arsenal. Det var en praktscoring fra distanse. Og da Ole Gunnar Solskjær trengte tæl, innsats og kraft etter Arsenals utlikning, så fikk han akkurat det. Manchester United er bedre enn sitt rykte. Foto: Reuters/Jason Cairnduff a Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United-Arsenal 1–1 (1–0)

MANCHESTER UNITED FALT ikke sammen da vikaren på venstrebacken, Axel Tuanzebe (21), spilte selvmordspasningen som åpnet døra for Arsenals ene poeng. De reiste seg, tok kampen til Arsenal, kjørte på og var plutselig Manchester United slik Manchester United skal være på Old Trafford.

Offensive, skarpe og sjanseskapende.

Veldig mye bedre enn den utskjelte utgaven av seg selv.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har grunn til å føle skuffelse for måten to av de tre poengene ble borte mot Arsenal. Det var en gave. En blind pasning på tvers fra en ung mann som liker å spille med stor risiko skal ikke skje der Manchester United er nå. Men midt oppe i den poengmessige nedturen – ni poeng på sju kamper gjør Manchester United til en middelhavsfarer 12 poeng (!) bak Liverpool – var denne kvelden en spillemessig opptur for Manchester Uniteds sterkt kritiserte manager.

Der responsen fra spillerne, på toppen av den fysiske overlegenheten som etter hvert ble veldig synlig, garantert gleder.

DET SELVPÅLAGTE KRAVET til å forandre og gjenreise Manchester United – kort fortalt lykkes – er det som driver Ole Gunnar Solskjær. Når tabellsituasjonen er som den er vil det av naturlige årsaker også være det som plager ham. For mens verdenen på utsida av Old Trafford har gjort managerens framtid til denne fotballhøstens store føljetong, og da tenker jeg først og fremst på dem som tvitrer, mener overskrifter for penger, gulper og spyr – bryr ikke Ole Gunnar Solskjær seg for mye om det.

Han preges, selvfølgelig gjør han det, ikke minst fordi åpenheten hans har fortalt oss at barna lurer på hvordan pappa har det.

Men at han bryr seg om kritikken, og lar den gå innpå seg i betydningen at han er redd for framtida og den interne standingen i klubben, nei, jeg tror faktisk ikke det.

FOTBALL PÅ DETTE nivået kan nemlig ikke være så kortsiktig. Business på dette nivået, forvaltningen av en av de største og mest vellykkede butikkene i engelsk fotball, handler om langsiktighet, ikke day trading med tanke på kortsiktig gevinst. Manchester United går så det griner. Manchester United tjener penger som hakka møkk. Og i det perspektivet, og nå enda mer fordi styreformann Ed Woodward har vært ute og gitt sin fulle støtte til prosjekt Solskjær, blir det stadig lettere å sile vekk de daglige spekulasjonene rundt 20LEGENDs framtid.

I min bok har de ingen troverdighet.

Skulle Edward Gareth Woodward mot formodning vise seg å seile under falskt flagg – hvilket betyr at han er den day traderen han akkurat har fått kreditt for ikke å være – vil ikke Manchester United som klubb og organisasjon ha noen troverdighet.

NÅR ALT DET er sagt, selvfølgelig må Ole Gunnar Solskjær levere. Om ikke resultater som får Manchester Uniteds trofaste til å slå stiften allerede denne sesongen, så i hvert fall bud, prov og klare tegn på framgang. Små steg er også steg. De må være der for alle å se. Kampen mot Arsenal var et slikt steg. For skal prosjektet leve må det også komme noe ut av det, selv om laget som sådan ikke trenger å samhandle som i storhetstida.

Tar unggutta steg, de Solskjær har satt jobben sin på, vil mye være gjort.

Kan man i mai 2020 fastslå at spillere som Marcus Rashford (21), Scott McTominay (22), Mason Greenwood (17), Daniel James (21) og Alex Tuanzebe (21) har tatt steg og definitivt vil være en stor og viktig del av Manchester Uniteds framtid, sitter jeg med en følelse av at Ole Gunnar Solskjær vil være en veldig happy manager.

Scott McTominay og Daniel James var i perioder lysende mot Arsenal.

Det er en god begynnelse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer