Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne kvinnen avgjør Henning Bergs framtid

Mektige Anuradha Desai har siste ord.

BESTEMMER: Blackburn-medeier Anuradha Desai (venstre) har fått klubbledelsens innstilling til ny manager, men det er hun som skal ta det endelige valget. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
BESTEMMER: Blackburn-medeier Anuradha Desai (venstre) har fått klubbledelsens innstilling til ny manager, men det er hun som skal ta det endelige valget. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

• SISTE: I ettermiddag melder Lancashire Telegraph at Berg tilbys jobben på Ewood Park. BBC-reporter Ben Smith tvitrer dessuten at Berg får en treårskontrakt og skal presenteres i morgen.

(Dagbladet): Henning Bergs nåværende arbeidsgiver TV 2 har i dag meldt at nordmannen er tilbudt jobben som Blackburn-manager, men detaljene som gjenstår gjør at ingen offisiell beskjed er kommet fra Ewood Park.

Ifølge lokalavisa Lancashire Telegraph er det fordi klubbledelsen nå venter på den endelige avgjørelsen til Anuradha Desai, den mektige styrelederen i VH Group, selskapet bak Blackburn-eier Venky's.

Visste ingenting om fotball
Desai er datter av grunnlegger Dr. B.V. Rao, og søster til styremedlemmene Balaji og Venkatesh Rao, som begge også har vært å se på Ewood Park på kampdager.

Ifølge lokalavisa har klubbrådgiver Shebby Singh sammen med direktørene Derek Shaw og Paul Agnew nå gitt sine anbefalinger etter intervjuer med blant annet Henning Berg, og venter på endelig beskjed fra Desai og co.

Anuradha Desai ble regnet som sentral da Sam Allardyce fikk sparken etter bare en måned under indernes eierskap, og har aldri lagt skjul på at hennes forretningskunnskaper langt overgår fotballkunnskapene.

- Jeg vet ingenting om fotball, men jeg har fortalt direktørene at neste gang jeg kommer på besøk, så vil jeg vite det grunnleggende om spillet, sa Desai til Telegraph kort etter overtakelsen.

Nå er det altså hun som har siste ord i prosessen med å erstatte Steve Kean, etter en måned med jakt og intervjuer av flere kandidater.

Lokalavisa tror på Berg
Harry Redknapp meldte i går at han ikke er interessert i jobben, mens navn som Ian Holloway, Simon Grayson, Tim Sherwood og Billy McKinlay alle er blitt nevnt.

Lancashire Telegraph-journalist Andy Cryer følger Blackburn tett.  Også han tror det blir Henning Berg som får jobben, men tror ikke nordmannen vil bli utnevnt i dag.

- Jeg tror også det blir Henning. Men flere kilder i klubbledelsen sa til meg i dag tidlig at de fortsatt jobbet med to kandidater. Og slik jeg ser det, blir det neppe presentert noen ny manager i dag, sier Cryer til Dagbladet.