Denne kvinnen er en gave fra Gud

Mener norsk lagvenninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lise Klaveness frydet seg foran TV-en da klubbvenninne Marta herjet med USA i fotball-VM og viste fotballkunst fra øverste hylle.

- Veldig gøy for kvinnefotballen, og gøy for oss som har snakket om hvor god Marta er. Veldig ofte får vi høre at «hun kan ikke være så god», men jeg er en kritisk person, sier Klaveness til NTB.

- Marta er en gave fra Gud. Hun er et geni.

Klaveness spiller til daglig bak den brasilianske 21-åringen i Umeå, og er vant til å se henne trylle med ballen.

- Jeg har aldri sett noen som er så bra i fotball, unntatt Ronaldinho eller Maradona. Hun kunne jo ikke spille en mot en mot dem, men i forhold til kjønnet sitt er hun bedre. Hun har den farten kombinert med en utrolig balanse og teknikk. Hun har også blikk og er ikke noe ego. Hun kunne driblet forbi fire stykker hele tiden, men er god taktisk og sentrer når det lønner seg.

Klaveness synes faktisk at Marta kan bli litt for uegoistisk på banen, og at hun burde vise enda mer av det hun kan, både for lagets og publikums skyld.

- Jeg var faktisk litt halvirritert i semifinalen og syntes hun burde skjerpe seg. Det var litt «kom igjen og vis det». Så gjorde hun det med 4-0-målet, og da jublet jeg. Det er utrolig gøy for kvinnefotballen at så mange får oppleve det, men jeg har sett henne mye bedre, og jeg venter meg enda mer i finalen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer