Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne kvinnen fikk skjegg og hår på brystet

Dopet syklist.

(Dagbladet.no): I 2002 ble den amerikanske kvinnelige syklisten Tammy Thomas utestengt fra idretten på livstid for bruk av anabole steroider.

Hun har benektet bruk av doping, men nå vitner Patrick Arnold, mannen som skapte det anabole steroidet THG, mot henne. THG ble distribuert av skandalelaboratoriet Bay Area Laboratory Co-Operative (BALCO).

Tim Montgomery og Marion Jones er blant de mange utøverne som er tatt for bruk av stoffet.

- Jeg tror frøken Thomas forsto utmerket godt at dette var umulig å oppdage, og at dette var intensjonen, sa Arnold fra vitneboksen i går, skriver Associated Press.

Skjeggvekst

Saken mot 37 år gamle Thomas er den første rettssaken som kommer som et direkte resultat av amerikanske myndigheters etterforskning av BALCO. Thomas er tiltalt for falsk forklaring. Hun har benektet å ha brukt anabole steroider.

Under første dag av saken fikk retten også høre hvordan bruken av steroider endret kroppen til Tammy Thomas.

Hormonlege Margaret Wierman ved University of Colorado fortalte at hun undersøkte Thomas i 2000, og oppdaget klare mannlige egenskaper.

TATT FOR STEROIDER: Tammy Thomas (t.v.) sammen med advokaten sin utenfor retten i fjor. Hun er tiltalt for å lyve for en storjury om dopingbruk. Foto: AP/Scanpix
TATT FOR STEROIDER: Tammy Thomas (t.v.) sammen med advokaten sin utenfor retten i fjor. Hun er tiltalt for å lyve for en storjury om dopingbruk. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Slik jeg husker det, hadde hun klare tegn på å full skjeggvekst, forklarte Wierman.

Dyp stemme

Hun fortalte videre at Thomas hadde tegn til mannlig skallethet, minskede bryster og et uvanlig mønster av hår på brystet og armene.

Legen la også merke til at kvinnen hadde dyp stemme, som hun lurte på om ville endre seg senere.

Ifølge AP hadde Tammy Thomas fortsatt påfallende dyp stemme da hun snakket med venner og familie utenfor rettslokalet i går.

Patrick Arnold erklærte seg i 2006 skyldig i å ha distribuert steroider og sonet tre måneder i fengsel.

Tammy Thomas ble først tatt for for høyt testosteronnivå i 2000, men godtok et års utestengelse og gikk med på ikke å delta i Sydney-OL, skriver Los Angeles Times.

Hun var tilbake året etter og tok sølv i sykkel-VM 2001. Men i 2002 avslørte en tilfeldig dopingprøve at han hadde brukt steroidet norbolethon, og hun ble utestengt fra sykling på livstid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media