<strong>BURDE SKJØNT BEDRE:</strong>
Blackburn-eier Anuradha Desai mener at Henning Berg og agenten burde visst at administrerende direktør Derek Shaw ikke hadde myndighet til å gi en lukrativ sluttpakke. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix
BURDE SKJØNT BEDRE: Blackburn-eier Anuradha Desai mener at Henning Berg og agenten burde visst at administrerende direktør Derek Shaw ikke hadde myndighet til å gi en lukrativ sluttpakke. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer

Denne kvinnen holder tilbake Bergs sluttpakke

Mener nordmannen burde skjønt bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Henning Berg fikk bare 57 dager og ti ligakamper som manager for Blackburn før han fikk sparken i klubben. Henning Bergs krav om kompensasjon var i går oppe for britisk rett. Han krever klubben for 18 millioner kroner.

Under gårsdagens rettsmøte kom det fram at Blackburn i utgangspunktet hadde tenkt å møte Henning Bergs krav om full betaling for de tre årene han opprinnelig skulle sitte i sjefsstolen, men at de ombestemte seg ved å ikke opprettholde fristen.

Det fikk dommer Mark Pilling til å reagere, og han mente det var «helt utilgivelig» og «stikk i strid med hvordan rettferdighet er ment å være», skriver The Independent.

Ikke myndighet Blackburn-medeier Anuradha Desai skal forsøke å vise at klubbens administrerende direktør Derek Shaw ikke hadde myndighet til å gi Henning Berg en treårskontrakt med rett til lukrative sluttpakker, og at kontrakten derfor ikke er gyldig. Hun påstår at hun kun ga tillatelse til etterbetaling av lønn for ett år.

Denne påstanden ble dypt undergravd av en pressemelding som tidligere denne måneden hevdet at Derek Shaw har full støtte fra eierne, og at det ikke var noen etterforskning med tanke på Henning Bergs kontrakt. Denne pressemeldingen er fortsatt tilgjengelig på Blackburns hjemmeside.

Klubben hevder på sin side at denne pressemeldingen er usann. Eierne vil derfor forsøke å vise at Henning Berg og hans agent burde vite at det er klubbeierne som har det siste ordet under kontraksforhandlinger.

En maktkamp mellom Blackburns globale ambassadør Shebby Singh og Derek Shaw skal ha vært den prinsipielle grunnen til at Henning Berg og etterfølgeren Michael Appleton fikk sparken.

Henning Berg får tung støtte fra managerforeningen. Sist uke meddelte Blackburn at klubben har utbetalt snaut 5 millioner kroner i kompensasjon til Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer