Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne langrennsduoen slår knockout på Brækhus

Northug og Bjørgen på inntekts- og formuestoppen blant Idretts-Norges mest folkekjære.

INNTEKTSKONGE OG FORMUESDRONNING: Av de nominerte til «Folkets Idrettspris» hadde Petter Northug den høyeste likningsinntekten og Marit Bjørgen den største likningsformuen. Det var imidlertid Cecilia Brækhus som vant prisen. Begge foto: Dagbladet
INNTEKTSKONGE OG FORMUESDRONNING: Av de nominerte til «Folkets Idrettspris» hadde Petter Northug den høyeste likningsinntekten og Marit Bjørgen den største likningsformuen. Det var imidlertid Cecilia Brækhus som vant prisen. Begge foto: Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Av alle dem som skjemte bort det norske idrettspublikummet med store idrettsprestasjoner i 2011, var det boksingens førstedame, Cecilia Brækhus (31), som vant flest folks hjerter da hun ble stemt fram som vinner av «Folkets Idrettspris» av Dagbladets lesere.

Brækhus gikk tre kamper i løpet av 2011 - mot Jill Emery, Chevelle Hallback og Ku'ulei Kupihea - og vant dem alle sammen, som hun har gjort i alle sine 21 fighter som profesjonell.

Men det å være blant de mest folkekjære og suksessrike idrettsstjernene i Norge, er ikke nødvendigvis ensbetydende med stor økonomisk avkastning. For inntektsåret 2011, står 31-åringen oppført med en alminnelig inntekt på 207 449 kroner og null i formue.

Det betyr at hun blir slått knockout av blant annet langrennsessene Petter Northug (26) og Marit Bjørgen (32), som er ledende hva henholdsvis likningsinntekt og -formue angår.

Begge hadde noen fantastiske dager i Holmenkollen i fjor vinter. Northug gjorde som i Liberec to år tidligere ved å vinne fellesstart med skibytte, femmila og stafetten. Det førte også med seg en marginal økning i inntekten fra OL-året 2010 til 3 592 798 kroner, og samtidig økte han likningsformuen med cirka 2,3 millioner kroner. Det gjør ham til den best betalte utøveren i Ski-Norge.

Bjørgen vant gull i fire av fem øvelser hun stilte opp i, og opplevde samtidig en formuesoppgang på over fem millioner kroner til nærmere 15 millioner kroner. Det gjør henne til den mest formuende av de nominerte til «Folkets Idrettspris».

Også avdøde Alexander Dale Oen og Suzann Pettersen var blant de nominerte, men figuerer ikke på lista. Pettersen har meldt utflytting til USA, og har ingen skatteforpliktelser til Norge. Også Thor Hushovd er utvandret, til Monaco, så syklistens norske likningstall er ikke representative for hans faktiske inntekt og formue. Det samme gjelder Mohammed Abdellaoue, som tjener til livets opphold som fotballproff i Tyskland.