MESSI PÅ DIETT: Lionel Messi har herjet med uttallige forsvarspillere denne sesongen. Forrige sesongen bar preg av skader og flere spesielle anlednigner der Messi kastet opp på banen. Besøkene hos legen Giuliano Poser og en ny diett kan være svaret på formtoppen. Foto: NTB Scanpix/Isidoro Gottardo
MESSI PÅ DIETT: Lionel Messi har herjet med uttallige forsvarspillere denne sesongen. Forrige sesongen bar preg av skader og flere spesielle anlednigner der Messi kastet opp på banen. Besøkene hos legen Giuliano Poser og en ny diett kan være svaret på formtoppen. Foto: NTB Scanpix/Isidoro GottardoVis mer

Denne legen har fått Messi til å slutte å spy

Ny diett.

(Dagbladet): Lionel Messi har for alvor funnet storformen for Barcelona og står med sterke 53 mål på 52 kamper uansett turnering før møtet med Bayern München i kveld.

Og trolig skal den italienske legen Giuliano Poser (60) ha noe av æren.

Poser er mannen som har anbefalt en diett til både Lionel Messi og Argentina-kameraten Sergio Agüero.

Gode kontakter Begge de to spissene er blant de heteste i verden akkurat nå og er toppscorere i Premier League og La Liga - og det er kanskje ikke helt tilfeldig.

Giuliano Poser forteller:

- Lionel har vært her til behandling, men av profesjonelle grunner kan jeg ikke mer, sier Poser ifølge Manchester Evening News.

- Jeg har jobbet med idrettsutøvere i 20 år. Messi kom hit takket være gode ord fra andre spillere og agenter. Jeg har et godt forhold til Argentinas landslagssjef Gerardo Martino. Mine kontakter med det argentiske landslaget er nok noe av grunnen til samarbeidet med Messi, sier Poser.

I fjor ble Messi avbildet opptil flere ganger mens han kastet opp og var tydelig uvel på fotballbanen. Både i VM-oppkjøringen og under selve finalen ble Messi fanget opp mens han spydde.

Messi fortalte at nervøsitet var noe av grunnen.

- Jeg vet ikke hva det er. Men det føltes som om jeg hadde tusen eksamener, sa han til TV-kanalen TyC Sport.

Denne sesongen - etter besøket hos Dr. Poser - er problemet derimot borte. Og kanskje viktigere: Scoringsformen er tilbake.

Agüero og Messi skal ha kommet i kontakt med Poser blant annet etter anbefalinger fra Manchester City-midtstopper og argentiner Martin Demichelis.

Ikke pasta og biff Poser skal blant annet ha innført en diet der spillerne kutter ut pasta, sukker og rødt kjøtt.

På nei-lista står også kunstige tilsetningsstoffer til mat, konserveringsmidler, kunstige søtningsmidler, mononatriumglutamat og mettet fett.  Samt svinekjøtt og oksekjøtt.

På ja-lista står hovedsakelig økologisk mat som er naturlig behandlet, grønnsaker og frukt.

Lionel Messi slet med skader forrige sesong og var drøyt to måneder borte fra fotballen midt i sesongen.

Messi skal blant annet ha vært på besøk hos Dr. Poser i fjor sommer.

Agüero-form Også for Sergio Agüero har det løsnet. Til tross for en noe skuffende sesong av Manchester City, har spissen scoret 25 mål på 31 kamper og er toppscorer i Premier League.


- Jeg dro til en lege i Italia, og han sjekket alt vi gjorde, og jeg måtte endre ganske mye. Ikke mer pasta, ingen sukker og ingen kjøtt, som jeg pleide å spise mye fordi argentinsk kjøtt er veldig bra. Forhåpentligvis har denne sesongen bevist at det har fungert, og jeg kan gjøre det samme til karrieren er over, sier Agüero.

Agüero har tidligere vært plaget av muskelskader - spesielt i lysken. Denne sesongen har dette ikke vært noe problem. Men spissen var ute lenge med en kneskade.

Poser holder for øvrig til i Sacile, en landsby helt nordøst i Italia.