KNUSTE ALLE: Filip Ingebrigtsen var overlegen i spurten og stormet inn til EM-gull på 1500 meter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KNUSTE ALLE: Filip Ingebrigtsen var overlegen i spurten og stormet inn til EM-gull på 1500 meter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Denne lista avgjør EM-heltens drøm:- Det ser bra ut nå

Filip Ingebrigsten (23) er fortsatt inne på en uoffisiell liste. 

(Dagbladet): FIlip Ingebrigtsen overrasket og gledet da han stormet inn til gull på 1500 meter under friidretts-EM i Amsterdam.

Etterpå bekreftet både det norske friidrettsforbundet og Olympiatoppen at de IKKE kan ta ut stortalentet til årets sommer-OL. Han her nemlig ikke greid det internasjonale OL-kravet på 3:36.20.

Deadline ute

Det er likevel ganske sikkert at 23-åringen kommer til OL. Han vil bli invitert av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og få et såkalt «wild card».

De har en rankingliste som de bruker til å fylle opp plassene i OL. På 1500 meter skal 45 deltagere være med.

Fristen for å kvalifisere seg til lista stengte 11.juli - og på den uoffisielle lista «Road to Rio» er Ingebrigtsen på 43.pass.

- Dette er ikke en offisiell liste, men opereres av andre. Vi må bare forholde oss til det internasjonale friidrettsforbundets beskjed, sier Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen til Dagbladet.

- Og den lista har ikke kommet ennå?

- Nei. Men det ser bra ut nå. Vi må uansett vente på offisiell invitasjon, og det er Olympiatoppen som har det siste ordet.

Offentliggjør søndag

Norges offisielle OL-tropp blir offentliggjort av Olympiatoppen på søndag.

Det er likevel ventet at IAAF sender over den offisielle lista med blant annet Filips Ingebrigtsens OL-skjebne før søndagens uttak.

- I løpet av den 12., 13. og 14. juli skal det internasjonale friidrettsforbundet sende ut invitasjoner til de som de ønsker å ha med. Da sendes invitasjonen til de nasjonale olympiske komitéene som vurderer dette videre. Men det er klart at hvis Filip får en invitasjon til OL, så skal det veldig mye til at vi ikke tar ham med, fortalte Toppidrettssjef Tore Øvrebø til VG i går.