ET KNIPPE MÅLFARLIGE HERRER: Lionel Messi er alles favoritt som toppscorer i VM, men med seg på laget har han mer enn nok av krutt, her representert ved Angel Di Maria og Sergio Agüero i treningskampen mot Slovenia i går. Messi scoret, selvfølgelig. Foto: REUTERS/Martin Acosta / NTB Scanpix
ET KNIPPE MÅLFARLIGE HERRER: Lionel Messi er alles favoritt som toppscorer i VM, men med seg på laget har han mer enn nok av krutt, her representert ved Angel Di Maria og Sergio Agüero i treningskampen mot Slovenia i går. Messi scoret, selvfølgelig. Foto: REUTERS/Martin Acosta / NTB ScanpixVis mer

Denne mannen blir toppscorer i VM

Om vi skal tro oddssetterne.

(Dagbladet): I disse dager synses, satses, menes og tippes det om nær sagt hva som helst når det gjelder det kommende fotball-VM-et i Brasil.

Bortsett fra hvem som vinner finalen på sagnomsuste og nyoppussede Maracana stadion i Rio de Janeiro 13. juli er det få andre ting det spekuleres heftigere i enn hvem som blir toppscorer.

I år, som alle andre år, er kandidatene mange, men favorittene få. Og skal vi tro en samlet spillbransje er det i år spesielt én mann som peker seg ut:

Argentinas Lionel Messi.

- Det er forståelig. Hvis Messi er Messi, slik vi kjenner ham, så kan han bli toppscorer allerede i gruppespillet, sier Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

- Han kan plutselig score to og tre mål i hver av kampene i gruppespillet.

- Nok av konkurrenter
Både hos Norsk Tipping, Nordicbet, Unibet, William Hill, ja samtlige oddsselskap i hele verden får du maks åtte ganger pengene dine igjen om du setter dem på Messi.

- Hvis han er frisk og i form blir han toppscorer. Åtte ganger pengene er et godt spill, sier Pedersen.

For spillerne selv er det ingen annen tittel som henger høyere og gir mer status enn toppscorertittelen fra et VM-sluttspill. Vinneren får innpass i et svært celebert selskap.

Legender som Eusebio, Just Fontaine, Gerd Müller, Paolo Rossi, Gary Lineker og Ronaldo fikk alle en gylden sko å ha på hylla, og skulle Messi klare det alle tror, har han sikret seg en plass blant de aller største gjennom fotballhistorien.

Men det er selvfølgelig nok av rivaler også i år.

Den nest største oddsfavoritten, Neymar, er arrangørlandets største håp. Sammen med Fred og Hulk utgjør han den mest åpenbare offensive slagkraften til Brasil.

Men i nabolandet har de flere spisser som håper å snyte Brasil for VM-gullet på hjemmebane. Bak Neymar på oddslistene finner vi Sergio Agüero på tredjeplass, mens Gonzalo Higuain også er helt i oddstoppen.

- Når du snakker om Argentina må du ta med Di Maria også. Han var for eksempel veldig god i Champions League-finalen. Hvis ikke han får spille for Argentina, da er de gode, sier Pedersen.

Peker mot Sør-Amerika
Av de seks største favorittene hos oddssetterne er det bare Cristiano Ronaldo som ikke er brasilianer eller argentiner.

- Bookmakerne er ikke dumme, det er en grunn til at de tjener mer penger enn dem som spiller. Det peker mot søramerikansk VM-seier i år. Europa har aldri vunnet i Sør-Amerika, det kan selvfølgelig brytes, men jeg tror at det bare er Spania som er i stand til det. Og det meste taler mot Spania nå, de har tre titler på rad, og det å forsvare det igjen virker helt urealistisk. I tillegg har ikke de én spiss som scorer mange mål. De har et kollektiv som scorer mål, sier Morten Pedersen.

Det reflekteres naturlig nok i vinneroddsen også. Der er Brasil storfavoritt sammen med Argentina. Også det hos samtlige oddsselskaper over hele kloden.