Denne mannen danker ut både Messi og Ronaldo

Sjekk hvilke målscorere som er mest uunnværlige for laget sitt.

AVHENGIG AV DI NATALE: Over de siste tre sesongene har Antonio Di Natale scoret eller assistert 57,6 prosent av Udineses 170 mål. Det snittet er det ingen i Europas store ligaer som er i nærheten av å matche. Foto: (AP Photo/Paolo Giovannini)
AVHENGIG AV DI NATALE: Over de siste tre sesongene har Antonio Di Natale scoret eller assistert 57,6 prosent av Udineses 170 mål. Det snittet er det ingen i Europas store ligaer som er i nærheten av å matche. Foto: (AP Photo/Paolo Giovannini)Vis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo tangerte sin egen scoringsrekord i La Liga med hattrick mot Atletico Madrid i går.

Lionel Messi har på sin side satt scoringsrekord i Champions League og blitt Barcelonas mestscorende spiller gjennom tidene.

De to superstjernene er Europas ubestridte målkonger, etter all sannsynlighet nummer én og to i verden og ekstremt viktige for sine lag.

Undervurdert?
Men i den grad man snakker om at en enkeltspiller er et helt lag alene, er det ingen som slår Udinese-spiss Antonio Di Natale. I hvert fall om man legger til grunn tall fra Optaspesialisten over de siste tre sesongene:

Av de 170 målene Udinese har scoret fra starten av 2009/10-sesongen og fram til nå, har Di Natale vært sist eller nest sist på 98 av dem (80 mål, 18 målgivende). Det gir et prosenttall på hele 57,6 prosent - og sier det meste om hvor avhengige Serie A-klubben er av sin storscorer.

MÅLKONGENE: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo scorer i særklasse flest mål i Europa, og er henholdsvis nummer to og fire på Optaspesialistens liste over de siste tre sesongene. Foto: EPA/ANDREU DALMAU
MÅLKONGENE: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo scorer i særklasse flest mål i Europa, og er henholdsvis nummer to og fire på Optaspesialistens liste over de siste tre sesongene. Foto: EPA/ANDREU DALMAU Vis mer

Kanskje sier det også noe om at Di Natale er noe undervurdert internasjonalt.

Lionel Messi følger på annenplass. Han har naturligvis både scoret og assistert flere - henholdsvis 135 og 46 - men ettersom Barcelona bøtter inn vesentlig flere mål enn Udinese lander Messi på nøyaktig 50 prosent.

Cristiano Ronaldo er på fjerdeplass over den siste treårsperioden, portugiseren har vært direkte involvert i 42,5 prosent av Real Madrids scoringer. Resten av lista kan ses hos Optaspesialisten.

Avhengig av Podolski
Om man isolerer tallene til årets sesong, er det en Bundesliga-spiller som troner øverst.

Ståle Solbakken og Köln kjemper en desperat kamp mot nedrykk, men det spørs om de ikke allerede hadde vært nede om det ikke var for Lukas Podolski.

KÖLNS TALISMAN: Köln ville nok allerede vært nede om det ikke var for Lukas Podolski. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
KÖLNS TALISMAN: Köln ville nok allerede vært nede om det ikke var for Lukas Podolski. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

Av de 36 målene dumpekandidatene har scoret, har Podolski vært sist eller nest sist på 22 (61,1 prosent).

Antonio Di Natale er nummer to med 31 «målpoeng» på Udineses 55 scoringer, mens det tilsvarende tallet for Messi på tredjeplass er 71 av 127.

Drillo ville vurdert markering
Egil «Drillo» Olsen er en svoren tilhenger av soneforsvar, men ville vært åpen for å gå på akkord med egne prinsipper om han hadde stått ovenfor en motstander som Messi.

- Når man velger en slik taktikk så vil man alltid vinne noe, og tape noe. Tallene på Lionel Messi er likevel så ekstreme at jeg ville vurdert seriøst å forsøke å markere ham ut av kampen, sier Drillo til Optaspesialisten.

Oppsiktsvekkende nok er ikke Cristiano Ronaldo blant de 17 som er tatt med på lista, men det var altså før målrushet mot Atletico Madrid i går kveld. Samtidig kan det tyde på at Real Madrid har flere strenger å spille på enn erkerivalen.

HAR BÅRET ARSENAL: Robin van Persie har levert en enorm sesong for Arsenal, og hadde før i går vært sist eller nest sist på 53,9 prosent av målene. Her chipper han arrogant en straffe i mål mot Wolves i går. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
HAR BÅRET ARSENAL: Robin van Persie har levert en enorm sesong for Arsenal, og hadde før i går vært sist eller nest sist på 53,9 prosent av målene. Her chipper han arrogant en straffe i mål mot Wolves i går. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

En mann som Robin van Persie, som har båret Arsenal på sine skuldre denne sesongen, er på sjetteplass. 41 av 76 Arsenal-mål var før gårsdagens kamp mot Wolves scoret eller assistert av nederlenderen - 53,9 prosent.