Denne mannen er den skitneste spilleren i Premier League

Ligger an til ny personlig rekord.

Råtass: Kevin Davies scorer høyere på listen over antall pådratte frispark framfor listen over antall mål i Premier League . (AP Photo/PA, Dave Thompson)
Råtass: Kevin Davies scorer høyere på listen over antall pådratte frispark framfor listen over antall mål i Premier League . (AP Photo/PA, Dave Thompson)Vis mer


Ingen spillere i Premier League lager flere frispark enn Bolton-spiller Kevin Davies. I sin åtte år lange karriere i Bolton har han pådratt seg flest frispark, såkalte «fouls», av samtlige spillere i Premier League. I seks av sesongene troner han klart øverst. De resterende to sesongene har han pådratt seg nest flest frispark. Leder for den norske supporterklubben Bolton, Eirik Titland, er ikke så overrasket over statistikken.

- Kevin Davies er en mann som ofrer alt på laget. Han er en skikkelig kriger.

Ny rekord Siden debuten for Bolton i 03/04 sesongen, har Davies pådratt seg hele 836 frispark i den hvite trøya. Neste spiller på den lite flatterende lista er George Boateng med 594. Titland er usikker på hvorfor Davies pådrar seg så mange frispark i forhold til øvrige råtasser.

- Enkelte personer i miljøet hevder at dommere er litt på hugget etter han, uten at jeg deler det synet.

Denne sesongen er ikke noe unntak fra de øvrige, og den hodesterke spilleren ligger an til å slå sin foreløpige rekord med 110 pådratte frispark på én sesong. I snitt pådrar Davies seg rundt 97 frispark hver eneste sesong, og står bokført med 70 fouls på 23 kamper denne sesongen.

Gule kort Lager du mange nok frispark i fotball, vil du bli belønnet med et gult kort. Kevin Davies har æren av å ha fått 92 gule kort i Premier League, og det holder til en foreløpig andreplass bak Lee Bowyer som har flest gule kort i Premier Leagues historie.
Davies har til gjengjeld kun pådratt seg to røde kort som spiller i Premier League. Vi spurte Titland om grunnen til dette er at Davies vet hvor grensen går.

- Tallene tyder på det. Men jeg syns du skulle undersøke hvor mange frispark han får i tillegg.

Du må tilbake til 2007/08 for å finne forrige gang Kevin Davies ble nummer to på listen over flest «fouls». Det året var det John Carew som tronet øverst på listen.