Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen er i sitt livs form

Arsenal lekte med AZ.

SJEKK DEN AVSLUTNINGEN: Det er ikke lett å være keeper mot Cesc Fabregas og Arsenal. Her legger han på til 3-0 med sitt andre mål for kvelden. Foto: (AP Photo/Matt Dunham)
SJEKK DEN AVSLUTNINGEN: Det er ikke lett å være keeper mot Cesc Fabregas og Arsenal. Her legger han på til 3-0 med sitt andre mål for kvelden. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

||| Arsenal - AZ 4-1

(Dagbladet): Et arbeidsuhell på overtid gjorde at Arsenal rotet bort to poeng da de møtte AZ i Nederland.

I kveld var nederlenderne nedsablet og ydmyket i god tid før klokka bikket 90 minutter
.

- Dette var en briljant forestilling. Vi dominerte teknisk, taktisk og var aldri truet. Arsjavin var fenomenal. Hver gang spilte han ballen akkurat i det øyeblikket han skulle. Det er virkelig kvalitet, sier manager Arsene Wenger.
Mye av årsaken til suksessen heter Cesc Fabregas. Spanjolen har hatt en fantastisk innledning på sesongen, selv etter hans høye standarder, og han gjemte seg ikke akkurat bort mot AZ heller.

Etter 25 minutter fikk han ballen et stykke ute på sida av 16-meteren. Det så ikke ut som noen farlighet, men så dro Fabregas med seg ballen innover i banen før han vendte skuddet tilbake der han kom fra.

Det var ikke ustoppelig, men AZ-keeperen strakk seg forgjeves etter ballen og Arsenal var i førersetet.

Like før pause ble kampen så godt som punktert. Akkurat som ved det første målet var Andrei Arsjavin nest sist på ballen, og Samir Nasri gjorde resten av jobben med en herlig tyngdeoverføring og et lavt skudd i korthjørnet.

Arsenal er det klart mestscorende laget i Premier League, og det var vel ingen på Emirates som virkelig trodde kampen ville ebbe ut med 2-0.

Sju minutter etter pause lurte Fabregas på offsidegrensa, fikk ballen i akkurat rette øyeblikk fra Arsjavin, og alene med keeper avsluttet han på en måte de fleste spisser kan lære av: Høyt i målet, over hodet på en sjanseløs AZ-målvakt.

Diaby gjorde sifrene enda styggere for nederlenderne etter 72 minutter, før Jeremain Lens pyntet litt på resultatet med en flott soloprestasjon på tampen.

Til tross for den overbevisende seieren er ikke Arsenal helt klare for åttendelsfinalen ennå. Men de trenger bare ett poeng på de to siste kampene for å være sikre - og det blir neppe noe problem i den formen Arsenal er i om dagen.

- Denne sesongen blir vi sterkere kamp for kamp. Det må vi fortsette med, sier Wenger.

I så fall lukter det etterlengtede pokaler på Emirates utover våren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media