IKKE STERK NOK? Roberto Mancini gir sine instruksjoner til Mario Balotelli og Adam Johnson. - Spesielt City har en tropp med ganske mange personligheter som er i stand til å lage uro, og jeg er usikker på om manageren er sterk nok til å kvele dette, sier Lars Tjærnås. Foto: Reuters / Darren Staples / Scanpix
IKKE STERK NOK? Roberto Mancini gir sine instruksjoner til Mario Balotelli og Adam Johnson. - Spesielt City har en tropp med ganske mange personligheter som er i stand til å lage uro, og jeg er usikker på om manageren er sterk nok til å kvele dette, sier Lars Tjærnås. Foto: Reuters / Darren Staples / ScanpixVis mer

Denne mannen er ikke sterk nok til å lede City til gull

Det mener Lars Tjærnås. Sjekk hvem han tror tar gullet!

(Dagbladet): Canal+-ekspert Lars Tjærnås følger Premier League med argusøyne, og tror årets sesong blir mer åpen og uforutsigbar enn på lenge.

- Det kommer til å bli jevnt i alle deler av tabellen - akkurat slik det bør være, sier Lars Tjærnås.

Han tipper at Manchester United igjen vil trone øverst, med Chelsea og Manchester City som nærmeste utfordrere.

- Grunnen til at jeg tipper United igjen er mye på grunn av en manager som aldri vil tillate at denne gruppa ikke kommer opp mot sitt maks potensiale, og at de har en kollosal innebygget vinnerkultur, sier Tjærnås til Dagbladet.

GLEDER SEG: Tjærnås gleder seg stort til Premier League-starten. Her er han i samtale med med John Carew. Arkivfoto: Erlend Aas / Scanpix
GLEDER SEG: Tjærnås gleder seg stort til Premier League-starten. Her er han i samtale med med John Carew. Arkivfoto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Både Chelsea og City har minst like gode tropper som United, men spesielt City har en tropp med ganske mange personligheter som er i stand til å lage uro, og jeg er usikker på om manageren er sterk nok til å kvele dette, fortsetter han.

Arsenal foran Liverpool Tjærnås deler tabellen inn i tre deler, der de seks øverste lagene er klubber med «ressurser, spillerstall, kultur, tradisjon og kompetanse» som gjør dem til en slags elitedivisjon i Premier League.

Tjærnås tror Arsenal tar den fjerde Champions League-plassen foran Liverpool. Tottenham har han på en 6. plass.

- Men de siste ukene på overgangsmarkedet er med å bestemme mye. I løpet av 24 timer kan for eksempel både Fabregas og Nasri være borte fra Arsenal, og uten fantastisk gode erstattere er 4. plassen ambisiøst, sier han.

- Jeg blir veldig overrasket hvis dette til slutt ikke er de seks øverste, men rekkefølgen dem mellom er mer åpen og uforutsigbar enn på lenge, sier Tjærnås til Dagbladet.

Norwich, Swansea og Wigan Den tidligere Hønefoss og Ham-Kam-treneren tror Swansea, Wigan og Norwich blir de tre lagene som må ta turen ned, men at det kommer til å bli veldig jevnt blant de seks nederste lagene.

- Det litt tilfeldig hvem jeg setter over eller under strek, og litt hjerte som gjør at QPR havnet rett over. Dette er klubber uten den bredden i stallen til flere av de andre, og delvis uten ressurser til å kjøpe seg ut av problemer hvis det kniper, sier han.

- Samtidig ser vi hver sesong at minst ett av de nyopprykkede ooverrasker alt og alle, spesielt i starten, så kannskje er jeg for negativ på vegne av de som kommer opp,.

GRUNN TIL Å SMILE: Lars Tjærnås tror Alex Ferguson kan juble for United 20. seriegull når årets Premier League-sesong er ferdig i mai. Her smiler han etter å ha slått Manchester City 3-2 forrige helg. Foto: AFP Photo / Ian Kington
GRUNN TIL Å SMILE: Lars Tjærnås tror Alex Ferguson kan juble for United 20. seriegull når årets Premier League-sesong er ferdig i mai. Her smiler han etter å ha slått Manchester City 3-2 forrige helg. Foto: AFP Photo / Ian Kington Vis mer