Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen er NFLs mest fryktede

Ndamukong Suh.

FRYKTET: 19 prosent av de som deltok i undersøkelsen, trakk fram den 107 kilo tunge Suh som ligaens mest fryktede. Først og fremst på grunn av hans «skitne» spillestil. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP
FRYKTET: 19 prosent av de som deltok i undersøkelsen, trakk fram den 107 kilo tunge Suh som ligaens mest fryktede. Først og fremst på grunn av hans «skitne» spillestil. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): Amerikans fotball er ikke for smågutter, og i NFL finner vi de virkelig store gutta.

Mange av spillerne lever på sitt rykte som hardhauser for å skremme motstanderen, og noen har et mer fryktinngytende rykte på seg enn andre.

ESPN har gjennomført en undersøkelse blant 320 av ligaens spillere, og mannen de fleste vil unngå er Detroit Lions' Ndamukong Suh.

19 prosent av de som deltok i undersøkelsen, trakk fram den 139 kilo tunge Suh som ligaens mest fryktede. Først og fremst på grunn av hans «skitne» spillestil.

I 2012 ble han stemt frem som den spilleren med flest ufine triks i tillegg til å være ligaens minst likte, og i løpet av sine fire år har han samlet imponerende 1,3 millioner kroner i bøter.

I 2011 ble han også funnet skyldig i å tråkke på Packers-spiller Evan Dietrich-Smith under kampen på Thanksgiving Day.

Likevel, Suh er ikke bare en stygg spiller. Han hadde ikke fått stempelet som ligaens mest fryktede, om han ikke også har en tendens til å nå motstanderens quarterback. Og når han kommer dit - da kan alt skje.

Suhs massive fysiske nærvær er noe som går i familien. Selv om faren, Michael Suh, «bare» er 1,73 høy, var oldefaren hans betraktelig høyere med hele 2,21 på strømpelesten.