Denne mannen får aldri se Crawley spille igjen

Raljerte med München-tragedien i klubbens offisielle cupvideo før møtet med United.

(Dagbladet): Etter å ha slått ut lag som Guiseley, Swindon, Derby og Torquay på vei til femte runde, fikk FA-cupens store askeladd Crawley Town fulltreff med trekningen da Manchester United kom opp av bollen.

Crawley er det første laget utenfor det profesjonelle ligasystemet på 17 år (Kidderminster Harriers) som har tatt seg så langt i den tradisjonsrike FA-cupen, og en fullsatt kamp på Old Trafford kan bety mye penger i klubbkassa.

Men nå har den største uka i Crawleys historie startet med en pinlig sak.

I går ble nemlig videoen til den offisielle cupsangen lastet opp på klubbens hjemmesider og på YouTube, uten at noen la merke til at en av deltakerne driver gjøn med München-tragedien fra 1958 gjennom hele låta.

I videoen kan man se en av supportere gjentatte ganger simulere et flykrasj, før han også bruker fingrene til å vise tallene 1, 9, 5 og 8.

Fjernet
Kort etter at Crawley ble gjort oppmerksom på saken ble videoen, som ble spilt inn to dager etter 53-årsmarkeringen for München, fjernet og lastet opp på nytt, ifølge Guardian.

- Vi fikk først vite om dette da en Manchester United-supporter ringte oss og kalte det motbydelig, sier Crawley-styreformann Alan Williams.

- Da fjernet vi videoen umiddelbart, også fra YouTube, sier han.

Den originale versjonen kan imidlertid fortsatt ses på videonettstedet.

23 av 44 passasjerer omkom i 1958, da flyet som skulle frakte Manchester United hjem fra en europacupkamp mot Røde Stjerne krasjet på flyplassen i München.

Utestengt på livstid
Crawley har nå koblet politiet inn i saken, og supporteren det er snakk om er utestengt fra alle klubbens kamper - på livstid.

- Han er ikke velkommen her nå eller noensinne. Dette skal være en utrolig uke for oss, vi skal møte den største klubben i verden, og hvis noen tror at Crawley med vilje skulle ønske å fornærme Manchester United med et så ømtålig tema, så er det det som plager meg mer enn noe, sier Alan Williams.

Sangen og videoen, som begge er av erkebritisk pubkarakter, ble opprinnelig spilt inn til inntekt for klubbens offisielle veldedighetsprosjekt, et barnesykehus i området.

Idiot
Det er artist Mike Dobie som synger låta. Crawley har nå lastet opp et annet opptak av videoen, der München-hetsingen ikke forekommer.

- Folkene som laget videoen er helt knuste, sier styreformann Alan Williams.

- Jeg har hatt Mike Dobie på telefonen i tårer fordi ingen av oss hadde lagt merke til det. Dette skulle være for veldedighet, og vi ville aldri støttet en sånn oppførsel. Heldigvis hadde vi et annet opptak uten den ansvarlige idioten, sier han.

Ifølge klubben er den nå utestengte supporteren egentlig Crystal Palace-fan.