Denne mannen får Joey Barton til å se ut som en gentleman

Kevin Muscat ødela offerets sesong, og kanskje sin egen karriere.

STYGT: Kevin Muscat gikk inn i motstanderen med dødsforakt.Skjermdump: YouTube
STYGT: Kevin Muscat gikk inn i motstanderen med dødsforakt.Skjermdump: YouTubeVis mer

Se Kevin Muscats brutale takling HER

(Dagbladet): I morgen kan Melbourne Victory-kaptein Kevin Muscat få beskjed om at han har spilt sin siste kamp i australsk toppfotball.

Muscats hårreisende takling på byrival Melbourne Hearts' Adrian Zahra har satt sinnene i kok «Down Under». Det er ventet at fotballforbundet ilegger 37-åringen en så hard straff at han mister resten av denne sesongen, som han tidligere har sagt blir hans siste.

Stillingen var 2-2 i lokaloppgjøret med 12 minutter igjen, da Muscat hoppet inn i Zahra uten mulighet til å nå ballen, og med en så stor kraft at kneet til Hearts-spilleren røk der og da.

Ba om unnskyldning
Zahra mister resten av sesongen med avrevet leddbånd, men kan til alt hell være tilbake til den neste. Muscat på sin side viste få tegn til anger på vei av banen etter å ha blitt vist et selvfølgelig rødt kort.

I ettertid har han imidlertid ringt 20-årige Zahra for å be om unnskyldning for mordertaklingen.

- Jeg må ta hele ansvaret for det. Det er en hendelse jeg angrer dypt på, sier Muscat, ifølge Fox Sports.

- Det var en dårlig timet takling, forferdelig dårlig timet. Jeg ønsket aldri å skade spilleren, sier han.

Smiler og ler
Hearts-trener John van 't Schip var rasende på Kevin Muscat etter kampen lørdag, men nå er han bare glad for at unggutten hans er på krykker og deltar på treningsfeltet igjen.

- Han smiler og ler og er glad for at det ikke var så ille som vi først fryktet, sier sjefen, ifølge Fox.

Han ønsker ikke å mene stort om hvor streng straff Muscat fortjener.

- Nei, det spiller ingen rolle hva jeg mener om det. Han må ta den straffen han får, og det tror jeg han kommer til å akseptere. For oss er denne saken over, nå er det opp til de som bedømmer dette, sier van 't Schip.

Skremmende «merittliste»
Kevin Muscat har en lang karriere som beinbristende fotballspiller bak seg i klubber som Crystal Palace, Wolves, Rangers og Millwall.

Wikipedia-artikkelen om mannen, som i 2000 ble han døpt den mest forhatte innen fotballen av Birmingham-spiller Martin Grainger, inneholder en lang rekke med historier om stygt spill:

• Craig Bellamy og franske Christoph Dugarry har begge blitt alvorlig skadet av Muscat, sistnevnte etter en takling som i 2001 ble omtalt som «en brutal handling» av den franske landslagssjefen.

• I 2004 ble australieren saksøkt av langtidsskadde Charlton-spiller Matty Holmes, og gikk til slutt med på å betale rundt 750 000 dollar i forlik.

• I desember 2005 ble han den første spilleren i australsk toppdivisjon til å møte foran disiplinærkomiteen siktet for voldelig oppførsel.

• Senest i oktober i fjor fortalte Aston Villa-spiller Ashley Young at han før debutkampen sin som 18-åring ble truet av Muscat, som lovte å brekke beina hans om han forsøkte å passere ham.

Forsvares
Kevin Muscat blir imidlertid blitt forsvart av Melbourne Victory-trener Ernie Merrick etter taklingen på Adrian Zahra.

- Kevin er Kevin, han kommer ikke til å forandre seg, sier Merrick, ifølge Sydney Morning Herald.

- Vi har scoret flere mål enn noen andre i ligaen, og har aldri vært et lag som har lent seg på tøft defensivt spill. Jeg skjønner ikke at noen kan anklage oss for å spille røft, sier Victory-sjefen.

Muscat får altså vite i morgen hvor lang straff han ilegges.

IKKE FØRSTE GANG: Kevin Muscat, her med hår, takler Uruguays Mario Regueiro i 2001.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Andres Stapff
IKKE FØRSTE GANG: Kevin Muscat, her med hår, takler Uruguays Mario Regueiro i 2001. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andres Stapff Vis mer