Denne mannen får Svindal og Jansrud til å riste på hodet

- Må tilbake til Stenmark og Tomba for å finne liknende.

BARE Å BØYE SEG: Manfred Mölgg (venstre) ble nummer to bak Ted Ligety i åpningsstorslalåmen i Sölden - 2,75 etter vinneren. Da er det bare å rekke fram hånden. Foto: SCANPIX/AFP/ SAMUEL KUBANI
BARE Å BØYE SEG: Manfred Mölgg (venstre) ble nummer to bak Ted Ligety i åpningsstorslalåmen i Sölden - 2,75 etter vinneren. Da er det bare å rekke fram hånden. Foto: SCANPIX/AFP/ SAMUEL KUBANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Sesongstarten for de norske alpingutta har vært god, for Aksel Lund Svindal strålende, men det er én mann selv Svindal innrømmer overgår ham i rå form om dagen: Amerikanske Ted Ligety.

Ligety har vært fullstendig suveren i de to storslalåmrennene i Sölden og Beaver Creek, og har lagt differanser mellom seg og resten som vekker oppsikt.

I Østerrike vant han 2,75 sekunder foran nestemann, sist helg kom fjorårets verdenscupvinner Marcel Hirscher seg litt nærmere - 1,76.

- Differansene har vært enorme, å vinne med over et sekund per omgang ..., sier Aksel Lund Svindal lett hoderistende til Dagbladet.

- Han er desidert best i verden i storslalåm akkurat nå, og for tiden handler kampen om plasseringene bak ham, sier Svindal.

- Kan du huske sist en løper dominerte en disiplin på den måten?

- Vi må nok tilbake til en fyr som Hermann Maier, men han gjorde det jo over flere disipliner, og var sånn sett kanskje enda råere totalt sett. Storslalåm er ikke min beste gren, og selv om jeg har lyst til å prøve å slå Ligety, så er nok storslalåmekspertene litt mer stressa enn det jeg er, det skal bli vanskelig for dem å få verdenscupseire i år. Ok, jeg tror ikke han vinner alle renn, men de andre skal få kjempe, mener Lund Svindal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer