Denne mannen fikk en hel tribune for seg selv

Vekker oppsikt i Italia.

(Dagbladet): Sampdoria - Udinese 0-2.

Offisielt møtte 24 000 tilskuere opp for å se Serie A-kampen i Genoa i går kveld. 23 999 var Sampdoria-fans.

Han ene med krøller, skjerf og boblejakke holdt med Udinese helt alene på tribunen på Stadio Luigi Ferraris.

Reise på 500 km Det er ikke kjent om mannen hadde tatt reisen på drøyt 500 km fra Udine tvers over Nord-Italia, eller om han bodde lokalt i Genoa-området.

Tilstedeværelsen gledet uansett stort, til og med Sampdoria-fansen jublet og klappet for Udinese-supporteren - som ble passet på av to sikkerhetsvakter der han sto.

Øyvind Johannessen kommenterte kampen for C More og forteller at spesielt etter 0-2 sveipet kameraene innom den enslige supporteren.

- Det er ikke tradisjon for voldsomme mengder med bortefans i Italia. Men det pleier å være mer enn én, og ofte kommer de organisert. Bortefans oppmuntres ikke til å komme på kamp i Italia, sier Johannessen til Dagbladet.

Udinese-patrioten fikk mye å glede seg over på banen også, bortelaget scoret kampens to mål og avanserte til 9. plass på tabellen.

Fikk Sampdoria-drakt I tillegg ble han hedret av hjemmelagets kaptein Daniele Gastaldello, som stakk bort og overleverte en trøye, skriver nyhetsbyrået Ansa.

- Det er strålende. Det var null grader og langt å reise, hvis han var tilreisende, sier Johannessen.

Den italienske avisa La Stampa bringer i dag en billedserie med den trofaste supporteren, som trosset ensomheten for laget sitt.

Tendensen til færre bortetilskuere på tribunen i Serie A er ikke noe nytt, ifølge La Republika er tallene ned 7,8 prosent så langt denne sesongen. Publikumssnittet i den øverste italienske divisjonen er bare på 21 876, ned fra fjorårets 23 459.

Så langt er Milan-klubbenes hjemmekamper best besøkt med henholdsvis 45 775 (Milan) og 42 500 (Inter) tilskuere i snitt. C Mores Serie A-ekspert har inntrykk av at det er finanskrisen alene som har skapt tilskuersvikten.

- Folk har ikke penger å bruke på kamper, i Italia er det også relativt dyrt. At færre møter opp forklares med manglende kjøpekraft og mindre penger, sier Johannessen.

ALENE PÅ BORTETRIBUNEN: Her vinker mannen til Sampdoria-fans og - spillere. Foto: Med tillatelse fra C More
ALENE PÅ BORTETRIBUNEN: Her vinker mannen til Sampdoria-fans og - spillere. Foto: Med tillatelse fra C More Vis mer