SVALESTUP: Mannen som stormet banen fire minutter på overtid bød opp til show, og skapte stor munterhet hos sir Alex Ferguson, spillerne og supporterne. Foto: Neal Simpson/PA Photos
SVALESTUP: Mannen som stormet banen fire minutter på overtid bød opp til show, og skapte stor munterhet hos sir Alex Ferguson, spillerne og supporterne. Foto: Neal Simpson/PA PhotosVis mer

Denne mannen fikk Ferguson i perlehumør

Det samme gjorde Wayne Rooney i comebacket.

Manchester United - Newcastle 2-1

(Dagbladet): Folk som løper inn på banen er i utgangspunktet bannlyst i engelsk fotball, og TV-produsentene velger konsekvent å ikke gi dem oppmerksomhet i form av noen sekunder på skjermen.

Noen er likevel såpass underholdende at det er verdt å fire litt på prinsippene - i hvert fall så sir Alex Ferguson og Manchester United-spillerne ut til å storkose seg da en tilskuer entret gressteppet i sluttminuttene mot Newcastle i går kveld.

Mannen tok sats og kastet seg ut i en halsbrekkende «Klinsmann-manøver» - den som tyske Jürgen Klinsmann innførte som en respons på skriveriene om at han var en spiller som filmet mye.

I stedet for svalestup på matta valgte produsenten å filme reaksjonen til Ferguson og Wayne Rooney på benken.

- Sir Alex ser mer opprømt ut enn på noe tidspunkt denne kvelden, bemerket den engelske kommentatoren.

I mangel av god respons fra førstelagstrener Rene Meulensteen innledet Ferguson i stedet en samtale med supporterne bak benken.

GODT COMEBACK: - Wayne Rooney var strålende, sier Ferguson. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
GODT COMEBACK: - Wayne Rooney var strålende, sier Ferguson. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Fra tribunen sang fansen «Fergie, sign him up» og «are you Suarez in disguise?».

Baneinntrengeren var imidlertid ikke det eneste som fikk Ferguson i godt humør i går kveld. Wayne Rooney var tilbake, en drøy måned etter at knottene til Hugo Rodellega laget en stygg flenge i låret hans, og han virket vesentlig skarpere nå enn før skaden.

Rooney spilte fremst i en midtbanediamant, bak spissene Danny Welbeck og Javier Hernandez, en rolle han løste upåklagelig.

- Wayne Rooney leverte en strålende kamp. Han ble naturligvis litt sliten, men jeg er veldig fornøyd med ham, sier Ferguson.

26-åringen selv framsto som en lettet mann.

- Det er alltid vanskelig i den første kampen etter at man kommer tilbake, men det var godt for meg å få spilletid, og forhåpentligvis gjør det meg godt. Det var en god opplevelse og jeg er selvfølgelig fornøyd, sier han til manutd.com.

Manchester United avanserte for øvrig til neste runde i ligacupen etter å ha slått Newcastle 2-1. Anderson og Tom Cleverley scoret målene. I neste runde venter en tøff bortekamp mot Chelsea.

GODT SYNLIG ARR: Wayne Rooney har vært ute en måned etter den stygge flengen i låret. Foto: REUTERS/Phil Noble
GODT SYNLIG ARR: Wayne Rooney har vært ute en måned etter den stygge flengen i låret. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer