Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen fikk OL-byen til å skifte navn

Tenkt deg til vinter-OL i 2018? Vær ekstra nøye når du booker fly.

IKKE OL-VERT: Nord-Koreas diktator Kim Jung-un har blant annet åpnet et stort skisenter i landet sitt. Men OL-arrangærene sør for den tungt bevoktede grensa har nå endret navn på byen fra Pyeongchang til PyeongChang for å hindre at folk havner i Pyongyang - Norf-Koreas hovedstad. Foto: NTB Scanpix
IKKE OL-VERT: Nord-Koreas diktator Kim Jung-un har blant annet åpnet et stort skisenter i landet sitt. Men OL-arrangærene sør for den tungt bevoktede grensa har nå endret navn på byen fra Pyeongchang til PyeongChang for å hindre at folk havner i Pyongyang - Norf-Koreas hovedstad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det kommer i alle fall Daniel Olomae Ole Sapit til å være neste gang han blir invitert til Pyeongchang i Sør-Korea.

Den 42 år gamle afrikaneren var i egenskap av representant for den nomadiske Masai-stammen i Kenya invitert av FN til en landbruks-konferanse i byen som om to år skal arrangere OL.

Det gikk ikke bedre enn at kenyaneren slumset litt da han bestilte flybilletter. Til slutt endte han nemlig opp i Pyongyang - i Nord-Koreas hovedstad.

Fem timer avhør Det ble ikke bare enkelt. Først etter fem timer med avhør av diktator Kim Jong-un's immigrasjonspoliti, ble Sapit satt på et fly til Kina.

Med på veien fikk han foruten en solid geografileksjon også ei bot.

Om han noen sinne kom seg fram til Pyoenchang, forteller historien ikke noe om.

Skifter navn Men kenyanerens feilbestilling har i alle fall fått OL-arrangøren til å reagere - i frykt for at andre skal gjøre den samme tabba..

I går innrømmet guvernøren i Gangwon-provinsen, der OL-byen Pyeongchang ligger, at det eksisterer en frykt for at forvirrede OL-tilskuere skal havne i Nord-Korea.

- Fordi navnelikheten er så stor, kan utlendinger bli forvirret, sa guvernør Choi Moon-Soon.

- Så, for å unngå mer forvirring, har vi besluttet å døpe om OL-merkevaren til PyeongChang med stor C, tilføyde han.

Det «nye» navnet er allerede tatt i bruk i all promotering for OL, og også på arrangørens hjemmeside er navnet nå endret. 

STOR C: OL-arrangør Pyeongchang i Sør-Korea, har endret navnet på OL-byen til PyeonChang for å hindre at folk som skal besøke byen havner i Pyongyang - hovedstaden i nabolandet Nord-Korea. Foto: NTB Scanpix
STOR C: OL-arrangør Pyeongchang i Sør-Korea, har endret navnet på OL-byen til PyeonChang for å hindre at folk som skal besøke byen havner i Pyongyang - hovedstaden i nabolandet Nord-Korea. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media