Denne mannen fikk OL-byen til å skifte navn

Tenkt deg til vinter-OL i 2018? Vær ekstra nøye når du booker fly.

IKKE OL-VERT: Nord-Koreas diktator Kim Jung-un har blant annet åpnet et stort skisenter i landet sitt. Men OL-arrangærene sør for den tungt bevoktede grensa har nå endret navn på byen fra Pyeongchang til PyeongChang for å hindre at folk havner i Pyongyang - Norf-Koreas hovedstad. Foto: NTB Scanpix
IKKE OL-VERT: Nord-Koreas diktator Kim Jung-un har blant annet åpnet et stort skisenter i landet sitt. Men OL-arrangærene sør for den tungt bevoktede grensa har nå endret navn på byen fra Pyeongchang til PyeongChang for å hindre at folk havner i Pyongyang - Norf-Koreas hovedstad. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer i alle fall Daniel Olomae Ole Sapit til å være neste gang han blir invitert til Pyeongchang i Sør-Korea.

Den 42 år gamle afrikaneren var i egenskap av representant for den nomadiske Masai-stammen i Kenya invitert av FN til en landbruks-konferanse i byen som om to år skal arrangere OL.

Det gikk ikke bedre enn at kenyaneren slumset litt da han bestilte flybilletter. Til slutt endte han nemlig opp i Pyongyang - i Nord-Koreas hovedstad.

Fem timer avhør Det ble ikke bare enkelt. Først etter fem timer med avhør av diktator Kim Jong-un's immigrasjonspoliti, ble Sapit satt på et fly til Kina.

Med på veien fikk han foruten en solid geografileksjon også ei bot.

Om han noen sinne kom seg fram til Pyoenchang, forteller historien ikke noe om.

Skifter navn Men kenyanerens feilbestilling har i alle fall fått OL-arrangøren til å reagere - i frykt for at andre skal gjøre den samme tabba..

I går innrømmet guvernøren i Gangwon-provinsen, der OL-byen Pyeongchang ligger, at det eksisterer en frykt for at forvirrede OL-tilskuere skal havne i Nord-Korea.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer