SKAPER PROBLEMER: Sunderlands Ji Dong-won ble brukt uten at han var spillerberettiget. Det får Cardiff, Fulham og Norwich til å klage til Premier League. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
SKAPER PROBLEMER: Sunderlands Ji Dong-won ble brukt uten at han var spillerberettiget. Det får Cardiff, Fulham og Norwich til å klage til Premier League. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB ScanpixVis mer

Denne mannen gir Solskjær et lite håp om å unngå nedrykk

Cardiff har ikke gitt opp.

(Dagbladet): Hele fem norske spillere forsvinner fra Premier League etter at Cardiff og Fulham rykket ned fra den øverste divisjonen i England i går. Med tap mot henholdsvis Newcastle og Stoke er den teoretiske muligheten for overlevelse borte med én kamp igjen å spille.

Men nå kan det være håp for en av klubbene som må ta den tunge veien ned. Sunderland brukte nemlig en spiller som ikke var spilleberettiget mot Fulham.

Ji Dong-won (22) skal ifølge The Guardian ha spilt fire ligakamper, spredt over sju uker, tidligere i sesongen. Klubben, som nærmest sikret seg overlevelse med seier over Manchester United i går, fikk en bot i hundretusen-klassen for episoden, noe de øvrige lagene i bunnen ikke er fornøyde med.

Brev til Premier League Cardiff, Sunderland og Norwich har gått sammen i håp om at Sunderland vil få poengtrekk, og har derfor sendt brev til Premier League.

Premier League er nå tvunget til å se på saken på nytt, og dersom det klagen blir avslått er det ventet at klubben som blir nummer 18 i ligaen vil ta saken til retten i et siste håp om å unngå nedrykk.

AFC Wimbledon mistet nylig tre poeng for bruk av en ikke berettiget spiller, noe som styrker saken til de tre lagene. Fulham skal ha samlet sammen mange liknende eksempler hvor klubber har brutt reglene og mistet poeng som straff.

Det mest ekstreme tilfellet er Altrincham som mistet 18 poeng i 2006 etter at de signerte en spiller som ikke var spillerberettiget. I de fleste tilfeller ender det med et fratrekk på tre poeng.

Ingen klaget Sunderland uttalte i en pressemelding at ingen Premier League-klubber hadde klaget på dommen, og at Sunderland derfor var ferdig med saken. På det tidspunktet lå Sunderland fortapt i bunnen av Premier League, og nå har pipa fått en annen lyd.

Sunderland-manager Gus Poyet uttalte ifølge The Journal følgende da han ble spurt om klubben burde mistet poeng for episoden med Ji Dong-won:

- Jeg sier ikke at vi burde, men jeg ville skjønt det om det skjedde.

Om Sunderland skulle bli trukket tre poeng vil klubben ha 32 poeng i bunnstriden, det samme som Norwich. Cardiff og Fulham har henholdsvis 31 og 30 poeng, og ville derfor hatt en teoretisk mulighet til å holde seg med én kamp igjen å spille.

Det gir Ole Gunnar Solskjær og Cardiff et ørlite håp om overlevelse dersom de blir nummer 18. Da må klubben slå Chelsea på Stamford Bridge i siste kamp, samtidig som Fulham, Norwich og Sunderland avgir poeng.