Denne mannen gir Sørloth grunn til bekymring

Alexander Sørloth håpet nok at han endelig skulle få sjansen i Christian Bentekes skadefravær. Så dukket det plutselig opp en ny rival.

FORAN I KØEN: Crystal Palaces Jordan Ayew har spilt de to siste kampene i Christian Bentekes fravær. Foto: NTB Scanpix
FORAN I KØEN: Crystal Palaces Jordan Ayew har spilt de to siste kampene i Christian Bentekes fravær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Crystal Palace - Newcastle 16.00

Alexander Sørloth (22) venter fortsatt på sin første ligascoring for Crystal Palace etter overgangen fra FC Midtjylland i januar, en overgang som var verdt rundt 100 millioner norske kroner, pluss diverse klausuler som kan gi den danske klubben mer penger i kassa.

Spissen har fått totalt åtte kamper for Premier League-laget, men har bare spilt 46 minutter som innbytter denne sesongen.

Foran ham i køen er belgiske Christian Benteke, som bare står bokført med tre nettkjenninger fra starten av forrige sesong.

Nylig ble kraftspissen satt ut av spill med en kneskade, som fortsatt holder ham på sidelinja. Det var derfor ventet at Sørloth skulle få en etterlengtet sjanse fra start, særlig med tanke på han han scoret sitt første mål for klubben i Ligacupen mot Swansea i slutten av august.

Ayew inn

Men i stedet var det Jordan Ayew, på utlån fra Swansea, som fikk sjansen mot både Southampton (75 minutter) og Huddersfield (90 minutter).

Det etter at samme mann hadde sittet på benken i to kamper hvor Sørloth kom inn for Benteke mot slutten, og Ayew ble værende på benken hele kampen.

- Vi har seks spillere som kan bekle spissrollen. Det er meg, Christian (Benteke), Connor (Wickham), Andros (Townsend), Wilfried (Zaha) og Jason (Eyenga-Lokilo). Så det er vanskelig, men jeg skal gjøre mitt beste for å få mest mulig spilletid, uttalte Sørloth til NTB, før Jordan Ayew ble hentet på overgangsvinduets siste dag.

Nå ser det altså ut som han i beste fall er tredjevalg, så lenge Wilfried Zaha spiller på kanten. På vårparten var det nemlig Zaha som spilte spiss i Palace.

- Sjefen sier egentlig bare positive ting til meg. Jeg håper og tror han fortsatt har troen på meg. Jeg føler meg i hvert fall ikke i fryseboksen, har Sørloth uttalt om situasjonen.

Sørloth sleit litt med en skade i mars. Dagbladet snakket med Sørloth i sommer om situasjonen. Da fortalte han blant annet at manager Roy Hodgson var veldig fornøyd med ham.

- Jeg fikk inntrykket av at han var veldig fornøyd. Han sa han synes det har gått over all forventning, egentlig. I utgangspunktet ville klubben at jeg skulle signere i vinter sånn at jeg fikk et halvår på å ta nivået, og den planen har vi i utgangspunktet fulgt, sa Sørloth.

- Det har hele tiden vært sagt at det er sesongen som kommer nå som skal være min sesong, fastslo han.

- Ikke lett

Roy Hodgson fortalte i januar at han har stor tro på Sørloth, etter å ha fulgt ham i lang tid.

- Vi håper han skal bli veldig god selvfølgelig. Vi har fulgt ham og han har vært et mål gjennom hele overgangsvinduet. Vi diskuterte ham før vinduet åpnet. Så vi er glade for at vi klarte å overbevise Midtjylland om å la ham gå. Det var ikke lett, for han var en viktig spiller for dem, men vi er glade for at de lot ham gå, sa Hodgson om nordmannen like etter overgangen.

Det var altså et halvt år før Hodgson bestemte seg for å hente ytterligere forsterkninger på spissplass, i Jordan Ayew.

Spissen sliter

Ayew serverte for øvrig Zaha matchvinnerscoringen mot Huddersfield, men har heller ikke kommet på scoringslista foreløpig. Han noterte seg for sju mål på 36 kamper i Premier League forrige sesong.

Han føyer seg dermed inn i en lang rekke spisser som sliter med å finne veien til nettmaskene på Selhurst Park. Etter at Christian Benteke scoret 15 ligamål i sin første sesong for klubben, er det Wilfried Zaha (12 mål) og Luka Milivojevic (10) som har scoret flest mål for Palace.

Christian Benteke har heller ikke scoret mål i 2018/19, noe som gjør at ingen av spissene har fått smake på nettkjenning i Premier League. Palace trenger sårt en målscorer.

Om ikke annet må det være avskrekkende for Sørloth, som venter på å få sjansen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer