Denne mannen har Kristoff håndplukket til opptrekket sitt

- Jeg vet han har fått tilbud fra oss.

STERK Jacopo Guarnieri (t.h.) er mannen Alexander Kristoff håper vil hjelpe ham i klassikere og etappeløp neste sesong. Her taper han spurten mot Peter Sagan i De Panne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
STERK Jacopo Guarnieri (t.h.) er mannen Alexander Kristoff håper vil hjelpe ham i klassikere og etappeløp neste sesong. Her taper han spurten mot Peter Sagan i De Panne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff har gått fra det sedvanlig åpne til å bli langt mer hemmelighetsfull om hvem han har ønsket seg til Katjusja foran neste sesong.

Overfor Rogalands Avis slår han det nå fast en gang for alle. Mannen han ønsker seg som en del av spurtopptrekket neste år, er 26 år gamle Jacopo Guarnieri.

- Jeg vet han har fått tilbud av Katjusja, og håper ting på det nærmeste er klart. Han er en god rytter, så han har nok tilbud fra flere lag, sier Kristoff til avisen.

Mulig opptrekker Trener og stefar Stein Ørn bekrefter også til procycling.no at italieneren er mannen de håper vil fylle tomrommet mellom Luca Paolini og Alexander Porsev.

Han er også en habil klassikerrytter og har ved flere anledninger plassert seg mellom 20 og 30 i Paris-Roubaix.

Guarnieri har en bra avslutning selv, noe som også gjør ham regnet til å være en ren opptrekker. Et annet viktig moment er at han er posisjoneringssikker.

I bloggen «Fire tanker og én spådom» på procycling.no har man etter Vattenfall Cyclassics pekt på at Alexander Kristoff er et opptrekk alene i det russiske laget.

Ville ikke kommentere Da vi snakket med Kristoff i etterkant av Arctic Race, bekreftet han at én mann var på vei inn - i tillegg til Sven Erik Bystrøm.

Da vi noen dager senere spurte om den mannen var Guarnieri, svarte han:

- Jeg har ingen kommentar. Det får dere ta med laget.

Til Rogalands Avis sier han nå:

- Guarnieri og jeg er ganske like som sykkelryttere. Det tror jeg kan være en fordel for meg.

procycling.no har vært i kontakt med det russiske laget for å høre hvordan det går i anstrengelsen på å sikre seg Astana-rytteren.

- Vi har ingenting nytt om dette akkurat nå, svarer pressesjef Philippe Maertens.

- INGEN KOMMENTAR Alexander Kristoff holder her en innpåsliten journalist fra livet, men har nå innrømmet hvem han ønsker seg til Katjusja neste år. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
- INGEN KOMMENTAR Alexander Kristoff holder her en innpåsliten journalist fra livet, men har nå innrømmet hvem han ønsker seg til Katjusja neste år. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer