HODESPESIALISTEN: Tim Cahill stanger inn reduseringen før Australia i den første omgangen. Foto: AP Photo/Michael Sohn
HODESPESIALISTEN: Tim Cahill stanger inn reduseringen før Australia i den første omgangen. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

Denne mannen har nå flere VM-mål enn Messi, Rooney og Cristiano til sammen

Men drømmeåpningen holdt for Chile.

• Chile-Australia 3-1 (2-1)

(Dagbladet): Etter storskrellen tidligere på kvelden var det nok mang en spanjol som krysset det som krysses kunne for et lite mirakel i Cuiaba hvor Chile og Australia skulle gjøre opp om tre poeng.

Den håndsrekningen fikk de ikke. Men det var ikke langt unna.

Alexis Sanchez og Jorge Valdivia sendte Chile i ledelsen før kvarteret var spilt, men Tim Cahill reduserte før pause, og kunne fort uliknet etter hvilen.

Men det ble med nesten, og i stedet kunne Jean Beausejour legge på til 3-1 på overtid. Chile har dermed fortsatt for alvor los på en plass i sluttspillet, men Australia har to tøffe kamper i vente mot Nederland og Spania.

Drømmestart Ikke mer enn elleve minutter var unnagjort før den første ballen lå bak Australias sisteskanse. Etter litt kluss i feltet ramlet ballen i beina på Barcelona-stjernen Sanchez, og lynvingen gjorde ingen feil fra kort hold. 1-0.

Australia rakk såvidt og ta avspark før de rødkledde var tilbake i angrep. Igjen var det Sanchez som var på ferde, men denne gangen som servitør da han spilte fri Valdivia.

Sistnevnte fikk all tid i verden til å sikte, og plasserte ballen utakbart i det lengste hjørnet bak en hjelpesløs Ryan i Australias mål. Men kenguruene ga ikke opp. De har nemlig Tim Cahill.

Med ti minutter igjen til pause steg den tidligere Everton-spilleren til vers og stanget inn reduseringen med et perfekt hodestøt. Dermed har superveteranen scoret fire mål i tre VM. Mer en Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney til sammen.

Bare nesten Der Chile gikk rett i strupen på «The Socceroos» før hvilen, var kampbildet snudd fullstendig på hodet etter pause. Australia hadde flere muligheter til å utlikne det første kvarteret ved både Cahill og Mark Bresciano. Men det ville seg ikke helt, og Chile var heller ikke ufarlige.

Etter en snau time var Eduardo Vargas milimetere unna å legge på til 3-1, men Alex Wilkinson fikk klarert på målstreken.

Selv om de gulkledde fortsatte å sende baller i retning pannebrasken til Cahill, rant det hele ut i sanden for australerne som ikke var levnet mye håp i den vanskelige gruppa. I stedet var det innbytter Beausejour som kunne juble da han fastsatte sluttresultatet til 3-1 på overtide.

Med det er Chile fortsatt i førersetet når det kommer til en eventuell sluttspillplass, mens Australia fort må belage seg på beinharde oppgjør mot de to finalistene fra forrige VM.