NY AVSLUTTER? Finn Hågen Krogh (23) lanseres som ny ankermann hvis Petter Northug ikke blir OL-klar. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
NY AVSLUTTER? Finn Hågen Krogh (23) lanseres som ny ankermann hvis Petter Northug ikke blir OL-klar. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Denne mannen kan erstatte Northug i OL-stafetten

Ny ankermann?

(Dagbladet): OL i Sotsji er bare omtrent tre og en halv måned unna, men det er fortsatt usikkert på om Norges største stjerne, Petter Northug, i det hele tatt kommer til å delta i vinterlekene i Russland.

Den ene grunnen til at han kan gå glipp av mesterskapet er virusproblemene han har slitt med de siste månedene. Ifølge Adresseavisen har han ikke gjennomført en skikkelig treningsøkt på mer enn 60 (!) dager.

Den andre grunnen til at han kan gå glipp av OL er at han, som løper utenfor landslaget, fortsatt ikke er blitt enig med Norges skiforbund om en representasjonsavtale. Skiledelsen har gitt trønderen et ultimatium: Skriv under på avtalen eller finn deg noe annet å gjøre.

Selvskreven i ankerrollen Et tap av Northug vil åpenbart bety et stort savn for Norge. Det mest tydelige eksempelet er herrestafetten. Northug gjorde ankerrollen til sin egen i VM i Sapporo i 2007, og siden har han vært selvskreven.

Spørsmålet er hvem som skal gå de siste ti kilometrene i trønderens fravær.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til Adresseavisen at han allerede har tenkt på alternativer til sisteetappen. Førstevalget hvis Northug ikke blir klar er Finn Hågen Krogh, mens Sjur Røthe skal være andrevalget.

- Jeg skal like å se hvem som slår Finn Hågen i en spurt. Hvis Petter ikke blir med og Finn Hågen er i form, er han en klar sisteetappeløper, sier Løfshus til Adresseavisen.

Usikker Overfor adressa.no sier Finn Hågen Krogh (23) at den største utfordringen nok blir å henge med inn til avslutningen.

- Hvis jeg blir med frem til en spurt, tror jeg at jeg skal klare meg relativt bra. Jeg har aldri vært i den situasjonen før og vet ikke hvordan jeg ville ha taklet det, sier altaværingen.

Krogh innrømmer imidlertid at han ikke bruker veldig mye energi på å tenke på OL-stafetten i hverdagen.

- Fokus ligger på å kvalifisere meg til OL, jeg føler meg langt fra trygg på at jeg klarer det. Får jeg muligheten til å gå sisteetappen, vil jeg naturligvis si ja, sier han til Adresseavisen.

USIKKER: Petter Northug kan gå glipp av OL i Sotsji - av flere grunner. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
USIKKER: Petter Northug kan gå glipp av OL i Sotsji - av flere grunner. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer