ERFAREN: Keith Harris har deltatt i prosessen av overtakelser i Manchester City, Aston Villa og West Ham. Foto: JOE GIDDENS/PA
ERFAREN: Keith Harris har deltatt i prosessen av overtakelser i Manchester City, Aston Villa og West Ham. Foto: JOE GIDDENS/PAVis mer

Denne mannen kan fikse salget av Liverpool ...

... og så drømmer han om å bli kvitt Glazer fra United.

|||(Dagbladet): Det har versert rykter om et salg av Liverpool i lang tid, men enn så lenge sitter fortsatt utskjelte George Gillett og Tom Hicks ved roret på Anfield.

Nå kan en hemmelig mann være i nærheten av å overta kontrollen av de helrøde.

- Hvis navnet på en potensiell kjøper kommer ut før avtalen er i boks, kommer handelen neppe til å bli gjennomført, sier Keith Harris til London Evening Standard.

Oktoberfrist Harris er tidligere formann i Football League og bistår nå Liverpool i jakten på en ny eier. Han har tidligere bidratt til overtakelser av Manchester City, Aston Villa og West Ham. Briten er nå aksjemegler i Seymour Pierce og har tidligere blant annet vært bankdirektør i HSBC.

Harris forteller at den utenlandske investoren skal være villig til å punge ut 3,8-4,8 milliarder kroner. Kjøperen har gjennomgått en såkalt due dilligens (se faktaboks), for å avklare om selskapet er egnet for børsnotering.

- Jeg tror ikke avtalen blir gjennomfør før overgangsvinduet stenger, men det kan bli avgjørende å få dette gjennomført i starten av oktober - for da skal deler av lånet til RBS på 2,2 milliarder kroner tilbakebetales. Men i dagens klima er det vanskelig å spå noe som helst, sier Harris.

For noen dager siden besluttet den kinesiske forretningsmannen Kenny Huang seg for å trekke planene om å kjøpe Liverpool.

- I løpet av den siste tida har vi på nært hold fått med oss at Liverpool har en veldig spesiell plass i hjertene til millioner av fans i hele verden. Vår unike evne til å øke fanbasen i Asia er noe som ville kommet alle parter til gode, så vi beklager at vi ikke har muligheten til å gjøre dette, sa Huang.

En rød ridder Harris forteller at investoren som nå er aktuell, ikke tidligere har vært nevnt i media. Han anser dette som et positiv tegn, med tanke på at interessenter ofte faller av når deres navn blir kjent i offentligheten.

- Selskapet mitt bisto Chelsea da klubben ble solgt i 2003. Vi visste først om Roman Abramovitsj torsdagen før gjennomføringen tirsdagen etter, sier Harris.

Han jobber ikke bare med å få solgt Liverpool, Harris håper han også klarer å få i stand en overtakelse på Old Trafford. Harris har vært Manchester United-supporter siden han var seks år gammel, og har to ganger tidligere prøvd å få på plass nye investorer.

I 2005 forsøkte han å stoppe Glazer-overtakelsen ved å organisere en supporterinitiert ivesteringsgruppe, uten å lykkes. Han var også medlem av Red Knights, som lenge hadde reelle håp om å kjøpe ut amerikanerne.

- Glazer har gjort det veldig klart at United ikke er til salgs, og i øyeblikket er det status. De ville nok forlangt 14 milliarder kroner, mens Red Knights så for seg 9,6 milliarder, sier Harris.