Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen kan snyte Solskjær for WBA-jobben

Men nå er Molde-treneren storfavoritt hos ny klubb.

 STIKK AV:  Cardiffs manager Malky Mackay skal ha fått beskjed om å finne seg en ny jobb av klubbeier Vincent Tan. Det har gjort Mackay til favoritt, i likhet med Solskjær, til å ta over den ledige jobben i WBA. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
STIKK AV: Cardiffs manager Malky Mackay skal ha fått beskjed om å finne seg en ny jobb av klubbeier Vincent Tan. Det har gjort Mackay til favoritt, i likhet med Solskjær, til å ta over den ledige jobben i WBA. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er en het potet om dagen.

Men ifølge engelske medier og oddssider, er det ikke bare Solskjær som er høyaktuell til stillingen som West Bromwich-manager lenger.

Mackay seiler opp Solskjær er fortsatt favoritten blant oddspillerne, men har fått sterk konkurranse fra Cardiff-manager Malky Mackay, ifølge oddschecker.com. Den engelske tabloidavisa Daily Mirror vier nordmannen coveret på sportsseksjonen i dag, og skriver at de mener å vite at Molde-treneren skal i samtaler med West Bromwich i dag.

Samtidig skriver Mirror at Solskjær takket nei til jobben som Legia Warsawa-trener, en jobb Henning Berg har tatt på seg.

Solskjærs rådgiver Jim Solbakken ville overfor Dagbladet verken bekrefte eller avkrefte at Solskjær har vært i kontakt med West Bromwich.

I går raste oddsen på at Molde-treneren tar over den ledige stillingen etter Steve Clarke.

- Gå eller få sparken Oddsen på Mackay raste etter at nyheten om at han har fått beskjed av Cardiff-eier, Vincent Tan, om å finne seg noe annet å gjøre - enten frivillig eller få sparken.

Guardian skriver at Mackay skal ha fått en lang og detaljert e-post, hvor den malaysiske milliardæren legger ut om sine begrunnelser til hvorfor han mener Cardiff-manageren må finne seg en ny jobb.

Stemningen mellom de to har ikke vært god etter at klubbeieren gikk ut og sa at de ikke kom til å bruke én neste krone i overgangsvinduet i januar.

Solskjær til Cardiff? Dermed ser det ut til at Mackay må se seg om etter en ny jobb, og derfor har oddsen sunket raskt på at han blir ny WBA-manager.

Det har fått engelske Metro til å lansere Ole Gunnar Solskjær som favoritt til å ta over Cardiff etter Malky Mackay. Ifølge oddschecker.com er nordmannen også favoritt til å ta over den walisiske kluben, foran Sven Göran Eriksson.

- Flere kilder rapporterer at WBA, som også har vært linket til Martin Jol og Andre Villas-Boas, ikke er interessert i å snakke med Solskjær. Dermed er Cardiff et mer sannsynlig neste stopp for nordmannen, skriver Metro.

Også Daily Mail deler oppfatningen til Metro, om at Solskjær er høyaktuell som ny Cardiff-manager etter Mackay.

The Guardian nevner også Solskjær som aktuell for å ta over Cardiff, men tror ikke nordmannen vil velge klubben med tanke på eier Vincent Tan og hans oppførsel.

- Med tanke på at Solskjær tidligere har snakket med Sir Alex Ferguson, og fått råd om å velge riktig type eier foran klubb når han skal velge hvilke lag å være manager for, så er det vanskelig å tro at den tidligere Manchester United-spilleren vil like å jobbe under Tan - som er kjent for å blande seg inn og ta spontane avgjørelser, skriver Guardian.

Formelle henvendelser Men både Guardian og Daily Mail skriver at Vincent Van kan være interessert i å hente tilbake gamletreneren, Dave Jones.

Solskjær har ledet Molde til to serie- og ett cupgull på sine tre år i hjemlandet.

Klubben bekrefter at det har kommet formelle henvendelser angående Solskjær.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått formelle henvendelser, men vil ikke si når de kom eller hvor de kom fra. Ole har et navn og en posisjon som alltid vil gjøre ham attraktiv. Og han har en standing i England som gjør at han ofte vil være en kandidat der, sier Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke.