Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen ligger an til å bli Uniteds nye keeper

Ferguson må bla opp 200 millioner for de Gea.

ERSTATTER VAN DER SAR? Atletico Madrid-keeper David de Gea kan bli Manchester Uniteds neste keeper.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO
ERSTATTER VAN DER SAR? Atletico Madrid-keeper David de Gea kan bli Manchester Uniteds neste keeper.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO Vis mer

(Dagbladet): Manchester United-keeper Edwin van der Sar har bestemt seg for å legge opp etter denne sesongen, og etterlater seg et målstort hull bakerst i Alex Fergusons rekker.

Nå tyder mye på at Atletico Madrid-målvakt David de Gea skal fylle det tomrommet.

Etter en stund med rykteversering rapporterte spanske medier i går at avtalen mellom United og Atletico var klar, men akkurat det er nok en smule forhastet.

Regner ham som Atletico
De Gea har en kjøpsklausul på knappe 200 millioner kroner, som United må innfri dersom de ønsker ham. I går ble det hevdet at Jorge Mendes, agenten til blant andre Cristiano Ronaldo og Jose Mourinho, og mannen som sørget for at Bebé og Nani endte i United, var i ferd med å sette i stand avtalen for de Gea.

Det avviser Atletico-styreformann Angel Gil.

- Mendes er i England, men det har ingenting med De Gea å gjøre. Han har ingen myndighet fra Atletico til å forhandle på spillerens vegne, sier Gil til AS, ifølge ESPN.

- Ved slutten av sesongen vil vi se om De Gea drar eller om han blir. Ønsker han å forlate klubben, henviser vi til kjøpsklausulen. Per nå, regner vi med han til neste sesong, sier Gil.

Saken ble ytterligere komplisert av at AS-journalist Guillem Balague på Twitter i går hevdet at Manchester United har sagt seg villig til å legge de 200 millionene på bordet, og at alt nå er opp til målvakten selv.

Balague var blant annet en av de første til å rapportere tilsynelatende troverdig om Fernando Torres' sjokkovergang til Chelsea i vinter.

Ferguson avviser
Men mens Atletico avviser at en avtale er på plass, gjorde Manchester United-manager Alex Ferguson det samme etter Champions League-seieren i går kveld.

- Det vil alltid være spekulasjoner, men jeg kan ikke svare på det. Folk koblet oss til 112 spillere et år, og vi kjøpte bare tolv av dem, sier skotten, ifølge ESPN.

- På italiensk tv sies det at jeg skal kjøpe to spillere fra Italia i kveld, så jeg kan legge denne historien sammen med dem, sier Ferguson.

David de Gea er 20 år, og har spilt i Atletico Madrid i hele sin karriere. Han har juniorlandskamper for Spania, og var i bruttotroppen til VM i 2010, uten å komme med i den endelige troppen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media