STÅLES SISTE SKANSE: Målvakt Michael Rensing er Kølns tyngste spiller, og mannen som skal prøve å stå i veien for Mohammed Abdellaoue i morgendagens «norske» møte mellom Solbakkens menn og Hannover.Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet
STÅLES SISTE SKANSE: Målvakt Michael Rensing er Kølns tyngste spiller, og mannen som skal prøve å stå i veien for Mohammed Abdellaoue i morgendagens «norske» møte mellom Solbakkens menn og Hannover.Foto: Tore Ulrik Bratland/DagbladetVis mer

Denne mannen skal jekke ned Moa

- Ikke den første gode spilleren jeg møter, sier Köln-keeperen.

KÖLN (Dagbladet): Mens Köln ligger badet i sol lørdag ettermiddag, teller FC Köln-supporterne ned til morgendagens kamp mot Hannover.
 
Også for oss nordmenn blir det en spesiell match på Rhein Energie Stadion: Det er Ståle Solbakken (43) mot Moa (25) — to av nordmennene som markerer seg mest utenfor landets grenser.
 
Også storavisa Bild spanderer lørdag en notis på duellen:
 
- Hannover må være et godt lag. De har jo en nordmann på laget, siteres Solbakken.
 
Lagets tyngste
I mål har FC Köln er herre som heter Michael Rensing (26). Som en kuriositet er han lagets tyngste spiller med sine 92 kilo. I morgen er oppgaven å stoppe skuddene fra Moas venstrebein.
 
Seks mål er det blitt på nordmannen denne sesongen.
 
Da Dagbladet møtte Rensing utenfor treningsfeltet Geissbockheim, var det en blid sisteskanse som telte ned til kampen.
 
- Moa er en spiller vi må gi oppmerksomhet. Han er farlig i boksen, sier Rensing til Dagbladet.
 
- Frykter du nordmannen?
 
- Nei, jeg frykter ham ikke. Jeg har vært med såpass lenge at jeg har møtt mange gode spillere, sier han og smiler.
 
I kapteinsdiskusjonen
Da Ståle Solbakken skulle peke ut ny kaptein før sesongen, var Rensing med i diskusjonen. Valget falt til slutt på Pedro Geromel (26), som nå er ute med skade.
 
- Hva synes du om sesongen så langt, Rensing?
 
- Vi har hatt en OK start. Men det blir viktig med tre poeng mot Hannover — slik at vi kan se framover på tabellen og ikke bakover.
 
Og:
 
- Mye har vært nytt — treneren og filosofien. Bortsett fra en dårlig kamp mot Hertha Berlin, synes jeg vi gjør det bedre uke for uke, sier Rensing.
 
Köln ligger på 12. plass på tabellen, mens Hannover har 6. plassen.
 
Kampstart i morgen: Klokka 17.30.