Managerspillet Fantaski

Denne mannen skal overbevise på hjemmebane

Dagbladets tips til langrennsmanagerspillet Fantaski før verdenscuphelga i Cogne.

FAVORITT: Federico Pellegrino fra Italia vant sprinten på Lillehammer. Nå skal italieneren vise seg fram helt på hjemmebane i Cogne. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FAVORITT: Federico Pellegrino fra Italia vant sprinten på Lillehammer. Nå skal italieneren vise seg fram helt på hjemmebane i Cogne. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å finne det rette mannskapet til verdenscupen i Cogne denne helga er kanskje en av de mest utfordrende oppgavene denne vinteren.

Ikke nok med at det gås et sprintløp i fristil og en klassisk 10 og 15 km, så velger også flere nasjoner å ikke sende sine beste utøvere til den siste helga før VM starter i Seefeld med sprint torsdag.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Særlig Norge, Sverige og Finland stiller med nært rent B-lag. Uten Johannes Høsflot Klæbo, Therese Johaug, Ebba Andersson og flere faste Fantaski-utøvere på startstrek er det på tide å tenke litt nytt.

Dette er Dagbladets beste langrennsmanagertips denne helga.

Federico Pellegrino (Fantaskipris: 16)

For første gang siden desember 2006 gås det verdenscup i Cogne. Det betyr at Federico Pellegrino for aller første gang går skikkelig på hjemmebane i verdenscup.

Italieneren er nemlig fra dalen Valle d'Aosta, hvor Cogne ligger. Dermed kan man være trygg på at 28-åringen vil gjøre alt for å imponere hjemmepublikum. Har stort sett vært den neste beste sprinteren denne vinteren og i Cogne er som kjent ikke Klæbo med. Favoritt på sprinten lørdag.

Sergej Ustjugov (Fantaskipris: 18)

Den russiske bjørnen går begge dager i Cogne og er en heit pallkandidat både på skøytesprint og 15 km klassisk. Vil trolig vise fram krefter rett før et VM hvor han håper å ta revansje på nederlaget for Johannes Høsflot Klæbo i Tour de Ski.

Alexander Bolsjunov (Fantaskipris: 19)

Russerne stiller med tilnærmet toppet mannskap i Cogne og når både Ustjugov og Bolsjunov stiller på begge distansene frister det å ta med de to dyreste alternativene på laget.

Bolsjunov er en av de store favorittene på 15 km klassisk i VM og her slipper han de fleste store konkurrentene som Klæbo og Sundby. De største utfordrerne blir trolig Ustjugov, Iivo Niskanen (12) og Didrik Tønseth (11), som er den eneste norsk VM-løperen på startstreken.

Alex Harvey (Fantaskipris: 14,5)

Harvey er en mesterskapsløper av rang og med bare noen få dager igjen til det braker løs i Seefeld er Cogne en ypperlig mulighet for Harvey til å vise at han igjen har prikket formen.

Kanadieren har vært på pallen denne vinteren på sprint både i Ruka og Lillehammer, og gjorde sesongens beste distanserenn forrige gang han deltok i verdenscup i Ulricehamn med en niendeplass.

Om VM-formen er i anmarsj kjemper Harvey om pallplass begge dager i Cogne.

Mattis Stenshagen (Fantaskipris: 7)

Allrounderen Stenshagen viste i Otepää at han er en strålende løper for Fantaski med helger hvor det er både sprint og distanserenn. Da tok Follebu-løperen med seg en åttendeplass og en femteplass.

Kan fort gjøre det like skarpt i Cogne, hvor han er den eneste norske herren som går både sprint og distanse. Andre spennende nordmenn er Eirik Brandsdal (8) som nok ønsker å vise seg fram etter at han måtte nøye seg med reserveplass i Norges VM-tropp. Håvard Solås Taugbøl (4) er også et spennende billig alternativ med finaleplass i sprint i NM og sjuendeplass i Davos denne vinteren.

Francesco De Fabiani (Fantaskipris: 7,5)

Nok et italiensk hjemmehåp. De Fabiani går alltid særdeles godt i klassiskrenn i Val di Fiemme på hjemmesnø. I Tour de Ski ble han bare slått av Johannes Høsflot Klæbo på 15 km klassisk der.

Er riktignok bedre på fellesstarter enn enkeltstart, men med et tynnere felt på startstreken i Cogne, kan italieneren klatre høyt på resultatlista søndag. Er også en habil sprinter, og på gode dager kan han kjempe om en semifinaleplass i fristilssprint.

Jessica Diggins (Fantaskipris: 18)

Amerikanerne stiller med toppet mannskap, og Diggins skal etter planen gå både sprint og distanse. Det gjør henne til en soleklar pallkandidat både lørdag og søndag og selvskreven på et slikt lag.

Amerikaneren viste i OL i fjor at hun er flink til å finne formen til de store mesterskapene og ønsker nok å vise i Cogne at det er tilfelle også denne sesongen.

Sophie Caldwell (Fantaskipris: 8)

Vi fortsetter med de amerikanske kvinnene. Caldwell var bare en tidel unna å ta Maiken Caspersen Falla i Lahti sist, og med både det norske sprintesset og svenskene Stina Nilsson og Maja Dahlqvist fraværende er hun helgens største favoritt.

Også Sadie Bjornsen (11,5) er en fin kandidat fra de amerikanske kvinnene. Vel så god som Diggins på et klassisk distanserenn og om hun er i form kan hun også hevde seg på en skøytesprint.

Natalija Neprjajeva (Fantaskipris: 11,5)

Toeren fra vinterens Tour de Ski stiller til start både på sprint og distanse i Cogne. Bør derfor være en av de heteste kandidatene til et hvert Fantaski-lag. God både på sprint og distanse i begge stilarter.

Hang godt med Ingvild Flugstad Østberg på klassisk distanse i Tour de Ski, og ingen av det kaliberet er med i Cogne.

Julia Belorukova (Fantaskipris: 8)

Også Neprjajevas lagvenninne stiller til start både på sprinten og distanse i VM-generalprøven. Belorukova er særlig god i klassisk, men en skøytesprint passer også godt.

Av de som stiller på start har hun jevnt over best klassiskresultater av samtlige i Cogne. Kan ta sesongens andre verdenscupseier, den første kom i sesongåpningen i Ruka.

Frida Karlsson (Fantaskipris: 7)

Den svenske jenta gjør sin verdenscupdebut i Cogne. 19-åringen var helt overlegen på de lengre distansene i junior-VM i konkurranse med blant andre Kristine Stavås Skistad og Helene Marie Fossesholm.

Kan fort melde seg på i pallkampen allerede i verdenscupdebuten. Har vært syk i etterkant av junior-VM i Lahti og måtte stå over det svenske mesterskapet. Spørsmålet er hvor mye det har satt henne tilbake. Går også bare en distanse i Cogne.

Anna Svendsen (Fantaskipris: 4)

Norge stiller svært reservepreget på kvinnesiden i Cogne. Ingen av damene som er med i VM-troppen, med unntak av reserve Ane Appelkvist Stenseth er med for Norge.

Som et billigalternativ er derimot Anna Svendsen en god kandidat. Har vist bedre tegn på skøytesprint nylig, med finaleplass i NM og 12. plass i Lahti. Er også meget habil på klassisk distanse, og er en av få billigalternativer som går begge renn. Svenske Lisa Vinsa (3,5) viste god form i SM med andreplass på distanse og kan være en joker. Det samme med Johanna Hagström (3,5) som imponerte med semifinale i Lahti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer