Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen skal stoppe Vålerenga

Tommy Runar debuterer i Tippeligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte klokka 18: Vålerenga - Start

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Det er et Start-lag som har et par ting å hevne som har kommet til hovedstaden i dag.

Sørlendingene tapte seriegullet på målstreken i fjor, og 16. ødela Vålerenga opptakten til nasjonaldagen for fotballelskende Start-fans ved å vinne 2-1 i Kristiansand.

Og Stig Inge Bjørnebyes menn er nok også revansjesugne etter det bitre ekstraomgangtapet mot Fredrikstad i NM-semifinalen.

- En utfordring

I den kampen ble keeper Rune Nilssen utvist rett før slutt, for å ha dyttet Hermanni Vuorinen i bakken. NFF ila ham to kampers karantene, som må sones i Tippeligaen.

Og som om ikke det er nok: Starts reservekeeper Kenneth Høie er skadet.

Derfor vil tredjekeeper Tommy Runar (24) vokte buret på Ullevaal i kveld. Han har aldri spilt en Tippeliga-kamp før, og har bare 53 minutter for Start i 1. divisjon å vise til.

SONER I KVELD: Førstekeeper Rune Nilssen ble utvist på onsdag, etter at han dyttet til Hermanni Vuorinen. Foto: SCANPIX
SONER I KVELD: Førstekeeper Rune Nilssen ble utvist på onsdag, etter at han dyttet til Hermanni Vuorinen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette er en utfordring for meg. I Tippeligaen går det raskere, skuddene er hardere og spillerne er bedre. Men jeg trener fast med Start og har bare fokus på å gjøre arbeidsoppgavene mine så godt som mulig, sa keeperen til Fædrelandsvennen i går.

Keepertrener Erik Ruthford Pedersen er trygg på at Runar vil gjøre det bra mellom Ullevaal-stengene.

- Tommy er god teknisk og er flink til å sette i gang spillet. I tillegg er han trygg med ballen i beina. Han er ikke fysisk stor, men kompenserer med bra spenst, sier han til Fotballmagasinet.no.

Vil reise seg igjen

Vålerenga har også et ønske om å reise seg igjen, etter at Oslo-laget tapte prestisjeoppgjøret mot Lillestrøm på mandag.

- Start vil spille på det de er gode på, og jeg håper og tror at vi skal matche de på balltempo og aggresivitet. Vi håper å finne tilbake til taktene mot Viking og Fredrikstad, sier VIF-trener Petter Myhre til klubbens hjemmeside.

Tapet for Lillestrøm var det første etter at han tok over som hovedtrener etter Kjetil Rekdal.

Vålerenga må klare seg uten Thomas Holm og Kjetil Wæhler i kveld, som er ute med henholdsvis karantene og sykdom. Dermed er ikke Tommy Runar den eneste Tippeliga-debutanten i kveld, også Steinar Strømnes spiller sine første minutter i toppserien.

image: Denne mannen skal stoppe Vålerenga

Lagoppstillinger

Vålerenga: Arni Gautur Arason - Jarl André Storbæk, Ronny Johnsen, Tom Henning Hovi, Allan Jepsen - Freddy dos Santos, Steinar Strømnes, Christian Grindheim, Morten Berre - Jan Derek Sørensen, Daniel Fredheim Holm.

Start: Tommy Runar - Steinar Pedersen, Bård Borgersen, Lars Martin Engedal, Kristoffer Paulsen - Fredrik Strømstad, Sebastian Schinzelotz, Kristofer Hæstad – Bala Garba, David Nielsen, Geir Ludvig Fevang.

Dommere: Espen Berntsen (Vang), Odd Arne Vangen (Nybergsund) og Erik Ræsted (Midsund).

• Følg Vålerenga - Start og resten av runden direkte fra klokka 18

DEBUTERER: Tommy Runar spiller sine første Tippeliga-minutter i kveld.