Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen skulle erstatte Ferguson i United

Så ombestemte skotten seg.

SKULLE BLI NY MANAGER FOR MANCHESTER UNITED: Men plutselig ville ikke sir Alex Ferguson slutte likevel. Foto:  EPA/LUKAS BARTH
SKULLE BLI NY MANAGER FOR MANCHESTER UNITED: Men plutselig ville ikke sir Alex Ferguson slutte likevel. Foto: EPA/LUKAS BARTH Vis mer

|||(Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson har flere ganger lekt med tanken om å pensjonere seg, uten at han så langt har gjort alvor av planene.

Nærmest kom han i 2002.

Ferguson annonserte pensjonistplanene sine god tid i forveien, slik at Manchester United skulle ha mulighet til å hente en så god erstatter som mulig.

Nå røper Louis van Gaal at han var mannen som skulle etterfølge tidenes mest suksessrike britiske manager.

- Det var før VM i 2002. Jeg var i kontakt med Manchester United gjennom Peter Kenyon (adm. dir i United på den tida, journ.anm.). Jeg ble fortalt at Alex Ferguson skulle pensjonere seg. I det øyeblikket han ga seg, skulle jeg overta. Men det endte med at Ferguson ikke ønsket å slutte, sier van Gaal ifølge Sky Sports.

Nederlenderen var på det tidspunktet trener for det nederlandske landslaget, men måtte gi seg da oransjetrøyene ikke greide å kvalifisere seg for VM.

Van Gaal har uansett en sterk CV som klubbtrener, der han har trent Ajax, Barcelona og AZ til seriegull, og også vunnet Champions League med førstnevnte klubb. For øyeblikket er han sjef for Bayern München.

Det siste Ferguson har sagt om tidspunktet for å pensjonere seg, er i 2011. Da vil skotten være 69 år.

Det blir ganske sikkert en sorgens dag for Manchester United-supporterne.

Men neppe for Uniteds erkerivaler og Alan Wiley.

TO LEGENDER I MANCHESTER UNITED: Sir Matt Busby og sir Alex Ferguson.  Foto: AP Photo/ Manchester United/Royal Mail
TO LEGENDER I MANCHESTER UNITED: Sir Matt Busby og sir Alex Ferguson. Foto: AP Photo/ Manchester United/Royal Mail Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling