- Denne mannen svekker United

Smalling starter Manchester-derbyet.

VIKAR: Chris Smalling sleit selv med skade forrige helg. Nå går den tidligere Fulham-stopperen rett inn på United-laget mot City, fordi både Rio Ferdinand og Jonny Evans er skadd. Foto: Scanpix/AP
VIKAR: Chris Smalling sleit selv med skade forrige helg. Nå går den tidligere Fulham-stopperen rett inn på United-laget mot City, fordi både Rio Ferdinand og Jonny Evans er skadd. Foto: Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Fotballstudio: United - City kl. 13. 45 lørdag

(Dagbladet): Chris Smalling (21) har bare spilt fra start i tre ligakamper for Manchester United.

På Old Trafford kl. 13.45 i morgen er han Nemanja Vidics stoppermakker i toppoppgjøret og byderbyet mot Manchester City.

Det bekreftet United-sjef Alex Ferguson på en pressekonferanse i Manchester i dag.

- Rio Ferdinand er ute i et par uker med et leggproblem, og Jonny Evans ble skadd på trening med Nord-Irland. Så Chris Smalling spiller. Jeg er sikker på at Chris vil gjøre det bra, sier United-sjefen til klubbens hjemmeside.

Ronny Johnsen er tidligere United-stopper og står bak boka «Fortellingen om Manchester United». Han skulle helst sett Ferdinand fra start i byderbyet.

Rio-knagg - Å ha stabilitet bak er en av de viktigste knaggene til Ferguson, og Vidic og Rio er en av Fergusons knagger. Med Ferdinand ute er United svekket, sier Johnsen til Dagbladet.

TV 2-ekspert Claus Lundekvam gleder seg til byderbyet som nøytral Premier League-fantast, og han er enig med Johnsen om betydningen av Ferdinands fravær.

- For Manchester United er Rio Ferdinand og Nemanja Vidic blitt Premier Leagues beste midtforsvar. Hvis Smalling kommer inn blir de helt klart svekket, sier Lundekvam til Dagbladet.

KLARER SEG BRA: Alex Ferguson er sikker på at Smalling vil håndtere City-spissene på en god måte. Foto: AP/Tim Hales
KLARER SEG BRA: Alex Ferguson er sikker på at Smalling vil håndtere City-spissene på en god måte. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

For Manchester City er midtbaneterrier Nigel de Jong tvilsom, og City-manager Roberto Mancini bekreftet tidligere i dag at spisstalentet Mario Balotelli i beste fall sitter på benken.

Lundekvam mener City-fansen må håpe at nederlanske de Jong blir klar i ankerrrollen etter en ankelskade.

- De Jong har vært fantastisk for City. Han gjør en usynlig jobb, bryter opp mange angrep, sier Lundekvam.

Formsterke United United-manager Alex Ferguson mener kampen i morgen kan avgjøre ligagullet, for begge lag. Før avspark leder United ligaen, mens City på tredjeplass har fem poeng mindre og én kamp mer spilt.

- Det gjør det til en interessant kamp for oss. Forhåpentligvis holder vår form seg, den har vært strålende hele sesonngen. Vi er veldig fornøyd med hjemmeformen, sier skotten.

United har tolv seirer og én uavgjort hjemme, men gikk på sesongens første serienederlag borte mot Wolves forrige helg. Samtidig har City har en god statistikk på bortebane.

- Vi ser fram til dette. Vi har et dusin kamper igjen og vi reiser til Old Trafford med tro på at vi kan vinne, sier City-assistent David Platt.

USYNLIG JOBB: Lundekvam mener Nigel de Jong er en av Citys viktigste spillere. Nederlenderen er 50/50 før avspark. Foto: AFP/ANDREW YATES
USYNLIG JOBB: Lundekvam mener Nigel de Jong er en av Citys viktigste spillere. Nederlenderen er 50/50 før avspark. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer