Denne mannen tjener bedre enn noen andre i Fotball-Europa

Italiensk avis med ny lønns-liste.

KLARER SEG: Zlatan Ibrahimovic er ifølge italienske Gazzetta dello Sport verdens høyest lønnede fotballspiller sammen med Radamel Falcao. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
KLARER SEG: Zlatan Ibrahimovic er ifølge italienske Gazzetta dello Sport verdens høyest lønnede fotballspiller sammen med Radamel Falcao. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARDVis mer

(Dagbladet): Mye har vært skrevet den siste uka om de astronomiske summene Gareth Bale kan vente inn på konto etter at han takket for seg i Tottenham og dro til Real Madrid.

Men en ny oversikt fra Gazetta dello Sport (gjengitt av Aftonbladet) viser at waliseren enda har et stykke opp til de aller største gutta i klassen. Og aller øverst, der troner en svenske med røtter fra Rosengård.

Delt topp Ifølge den italienske avisen, kan Zlatan heve hele 112 millioner kronlig årlig i lønn. Og da er ikke bonuser, sponsoravtaler og reklameinntekter engang tatt med i likningen.

Zlatan er heller ikke den eneste PSG-spilleren på listen. Også Thiago Silva kan smile hele veien til banken der han ligger på en 4. plass med 96 millioner kroner årlig.

Svensken må riktignok finne seg i å dele tronen sammen med en spissrival i Frankrike. Radamel Falcao lider heller ikke noen nød i Monaco, og kan vise til samme lønningspose som Zlatan.

Bale nummer ni Hvorvidt det er bestridt eller ei, er Lionel Messi viden kjent som verdens beste fotballspiller, men på denne listen havner han «helt nede på» tredjeplass, forbigått av Zlatan og Falcao. Han kan likevel si seg fornøyd med småpene 104 millioner kroner i året.

Messis argeste rival, Cristiano Ronaldo befinner seg ikke engang på listen, mens Gareth Bale er helt nede på 9. plass.

Eden Hazard er nummer fem, men Manchester United-duoen Wayne Rooney og Robin van Persie er nummer seks og sju.