PUSTER WOODS I NAKKEN: Phil Mickelson er i ferd med å overta toppen av lønnstronen for idrettsutøvere fra Tiger Woods. Foto: Reuters / Jonathan Ernst
PUSTER WOODS I NAKKEN: Phil Mickelson er i ferd med å overta toppen av lønnstronen for idrettsutøvere fra Tiger Woods. Foto: Reuters / Jonathan ErnstVis mer

Denne mannen tjener snart mer enn Tiger Woods

Phil Mickelson puster golfikonet i nakken.

Tiger Woods er i ferd med å miste grepet på toppen av lønnstronen for idrettsutøvere. Golfikonet pustes i nakken av rivalen Phil Mickelson.

Woods topper den årlige lønnsundersøkelsen til det anerkjente magasinet Sports Illustrated for åttende år på rad, men forspranget til konkurrentene er kuttet kraftig.

I årets undersøkelse har inntektene til Woods sunket med 31 prosent. Han tjente 62,3 millioner dollar (347 millioner kroner), mens Mickelson følger like bak med 61,2 millioner. Woods mistet en rekke sponsorer etter at utroskapsskandalen ble kjent i 2009. De siste to sesongene har han også slitt mye med skader.

Magasinet har lagd én liste for de 50 mesttjenende amerikanske idrettsutøverne og en annen for de 20 beste internasjonale utøverne.

På den amerikanske listen følger LeBron James (basketball) med 44,5 millioner, Peyton Manning (amerikansk fotball) med 38 millioner og Alex Rodriguez (baseball) med 36 millioner.

Den sveitsiske tennisstjernen Roger Federer topper den internasjonale listen og er nummer tre totalt med 52,8 millioner, mens hans inntekter har sunket med 14,5 prosent.

Bokseren Manny Pacquiao og formel 1-føreren Fernando Alonso er nummer to og tre på den internasjonale listen med henholdsvis 52,5 og 45 millioner i inntekter.

Undersøkelsen er basert på lønn, premiepenger, bonuser, sponsoravtaler og startpenger.

(NTB)

Woods topper den årlige lønnsundersøkelsen til det anerkjente magasinet Sports Illustrated for åttende år på rad, men forspranget til konkurrentene er kuttet kraftig. Foto: AP Photo / Chris O'Meara
Woods topper den årlige lønnsundersøkelsen til det anerkjente magasinet Sports Illustrated for åttende år på rad, men forspranget til konkurrentene er kuttet kraftig. Foto: AP Photo / Chris O'Meara Vis mer