BELASTNING: Moldes Vegard Forren tok telling under Europa League-kampen mot Steaua Bucuresti torsdag kveld. Ronny Deila fastslår at oppgjøret gir Molde en ekstra belastning før deres møte med Hønefoss på søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BELASTNING: Moldes Vegard Forren tok telling under Europa League-kampen mot Steaua Bucuresti torsdag kveld. Ronny Deila fastslår at oppgjøret gir Molde en ekstra belastning før deres møte med Hønefoss på søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Denne Molde-kampen kan gi Strømsgodset en fordel

Ifølge Godset-trener Ronny Deila.

• Fotballstudio søndag kl. 18: Åtte tippeligakamper spilles samtidig

DRAMMEN (Dagbladet): Ett poeng skiller topplagene Molde og Strømsgodset idet to runder gjenstår. Lagene skal klatre over ganske like hindre:

Molde skal først møte høstens svakeste lag på hjemmebane. Hønefoss har ikke vunnet en tippeligakamp siden juli.  Deretter drar de til Fredrikstad, som slåss med nebb og klør for å overleve.

Strømsgodset har Sandnes Ulf borte først, som er Fredrikstads argeste rival i kampen rundt kvalikplassen. Deretter avslutter Godset mot det fortapte bunnlaget Stabæk på hjemmebane.

Deilas gode følelse
Seks poeng til begge lag er absolutt en mulighet. I tilfelle vinner Molde gullet for andre år på rad. Men skulle Ole Gunnar Solskjærs menn snuble, er alt mer åpent.

Og det værer Godset-trener Ronny Deila at Molde kommer til å gjøre.

- Hvis dere vinner begge kampene, tar dere gull da?

- Jeg har en god følelse av det, svarer Deila.

- Men man vet aldri. Og hvis Molde vinner begge sine, vet vi at de blir seriemestere, og da har de fortjent gullet.

- Veldig sulten på gull
Deila tør ikke spå utfallet av gullkampen, men vil ikke at noen skal være i tvil om hva som er hans mål.

- Jeg kjenner jeg er veldig sulten på gull. Vi har jo allerede sikra oss medalje, og det er en stor prestasjon, men jeg er ikke helt fornøyd bare med det.

Godset kan få 61 poeng, noe som i fjor ville gitt et suverent gull. I år er det ikke sikkert det er godt nok til mer enn sølvplass.

- Vil det være bittert å miste gullet med 61 poeng?

- Ja, det kan du si. Men da vil jeg uansett være stolt av alt vi har gjort denne sesongen, og hvis Molde får 62 poeng og vinner, så gir jeg all ære til dem: Det vil være stort i en så pressa situasjon, fastslår Deila.

Moldes Europa-belastning
I går var Deila Molde-tilhenger, slik han er det når alle norske klubber spiller i Europa. Men han ser at det kan slå positivt ut for Fotball-Drammen at konkurrenten har en ekstra kamp i beina før nest siste serierunde.

- Det er en belastning for dem uansett. Og det kan være en fordel for oss, sier han.

I runde 29 og 30 går alle kampene samtidig. Derfor kan verken Strømsgodset eller Molde spille på hverandres resultater. Men to resultater Strømsgodset er utmerket godt kjente med når de kommer til Sandnes på søndag, er Ulfs to siste hjemmekamper,
De har begge endt med 5-1 til rogalendingene.

- Det sier meg at de har god selvtillit, og tro på det de driver med. Men vi har brutt sammen bedre lag enn Sandnes Ulf før, vi, sier Ronny Deila, og får støtte av de to siste runders matchvinner - Peter Kovacs.

Kovacs' ultimatum
Godset har ingenting å frykte, sier ungareren.

- Vi spiller mot Sandnes, så vi må ikke overdrive så mye. De kjemper mot nedrykk. Vinner vi ikke den bortekampen, fortjener vi ikke gull. Ja, de har scoret ti mål på sine siste to hjemmekamper, og det er kjempebra. Men det er ikke Barcelona vi møter, sier Kovacs.

MØTER ULF:  Strømsgodset-trener Ronny Deila. Foto: Torbjørn Berg
MØTER ULF: Strømsgodset-trener Ronny Deila. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

- Jeg så Sandnes Ulf mot Tromsø, og i førsteomgangen var Tromsø skikkelig ræva. Helt sinnssykt dårlig. Men ja, Sandnes Ulf er et veldig direkte lag, de minner sånn sett om Haugesund. To raske kanter og masse straffespark. Så vi må være obs, og stå på beina.