Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne Norge-duoen gjør alle målløse

Fire kamper - null baklengs.

STOPPERDUO:  Even Hovland (t.v.) og Vegard Forren. Foto: Tore Ulrik Bratland
STOPPERDUO: Even Hovland (t.v.) og Vegard Forren. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Malta, på MAX klokka 18.00

LILLESTRØM (Dagbladet): Da Even Hovland (26) kom inn som makker til Vegard Forren (27) på midtstopperplass, sluttet motstanderne å score på Norge.

De tidligere lagkameratene i Molde har spilt sammen i fire landskamper. Det startet med 0-0 mot Sverige 8. juni. Siden har verken Aserbajdsjan, Bulgaria eller Kroatia klart å score mot Norge.

- Det er en statistikk vi gjerne vil opprettholde, sier Forren før kampen mot Malta klokka 18.00.

Fest Stemningen var god på landslagets pressetreff på Lillestrøm i går. Noe stort er på gang. Det ene bordet etter det andre dekkes til fest.

I teorien kan vi være klare for EM allerede i kveld. Forutsetningen er at Norge slår Malta på Ullevaal. Samtidig må Kroatia avgi poeng mot Bulgaria.

- Vi merker at det er optimisme og positivitet rundt laget. Det er sånn vi vil ha det. Nå handler det bare om å gå utpå der og gjøre jobben, sier Forren.

Avgjørelsen kan også bli utsatt til tirsdag, mot Italia.

Visekaptein Forren og Hovland spilte sammen i Molde fra 2012 til 2014. Så dro sistnevnte til Nürnberg. Der er han visekaptein.

Men på landslaget har de funnet tilbake til gammel samhandling.

- Samarbeidet fungerer godt. Det gjorde det på slutten i Molde også, påpeker Hovland.

Enklere Han vil likevel ikke ta for mye av æren for at Norge har null baklengs på fire kamper.

- Alle på laget har gitt 110 prosent, fra spisser og bak til keeper. Når alle springer seg i hjel foran oss, blir det enklere å gjøre jobben i forsvar, sier Hovland.

- Vi vet at vi er gode når vi er gode. Det handler om å få det ut i kamp, sier Forren, som advarer mot Alfred Effiong på topp for Malta.

PS: Mens Norge-Malta starter klokka 18.00, begynner Kroatia-Bulgaria klokka 20.45. En eventuell EM-avklaring vil derfor ikke komme før rundt klokka 22.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!