NY FØRSTEKEEPER? Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland ser ut til å få mindre konkurranse i Ingolstadt neste sesong.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NY FØRSTEKEEPER? Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland ser ut til å få mindre konkurranse i Ingolstadt neste sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

«Denne nyheten er et sjokk for alle Ingolstadt-fans!»

Men for én nordmann kan det bety positive nyheter.

(Dagbladet): «Denne nyheten er et sjokk for alle Ingolstadt-fans!»

Slik åpner tyske Bild en artikkel om Ingolstadt-keeper Ramazan Özcan (31), som nå skal være i ferd med å forlate den tyske klubben.

- Kampen forrige uke mot Bayern var min siste for Ingolstadt, jeg vil forlate klubben, sier Özcan til Bild.

Tyske Kicker melder også at sisteskansen er på vei bort. Østerrikeren har vært i Ingolstadt siden 2011.

Hvor han skal er uklart, men Bayer Leverkusen har blitt nevnt som neste stoppested.

Gir Nyland sjansen Det må uansett sies å være svært gode nyheter for landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland (25), som har kjempet om en plass i elleveren med nettopp Özcan.

Østerrikeren storspilte og slapp ikke inn et eneste mål på de fem første kampene han spilte, og Nyland ble henvist til benken etter først å ha delt rollen som førstekeeper i klubben.

Nyland har tidligere blitt fortalt at han er framtidas keeper i klubben. Men Özcan ute av bildet kan det se ut til at framtida allerede er her.

Manager Ralph Hasenhüttl forlot Ingolstadt etter sesongen, og ble erstattet av Markus Kauczinski. Sommeren vil vise hvor fornøyd den nye manageren er med keepersituasjonen.

GIR SEG: Tyske Bild hevder at Ramazan Özcan har spilt sin siste kamp for Ingolstadt. Foto: BERND THISSEN/dpa/NTB Scanpix
GIR SEG: Tyske Bild hevder at Ramazan Özcan har spilt sin siste kamp for Ingolstadt. Foto: BERND THISSEN/dpa/NTB Scanpix Vis mer

Bild skrev tidligere i mai at Nyland ville se seg om etter en annen klubb i sommer dersom han ikke var førstevalget neste sesong.

Ingen seier Nordmannen har spilt tre av de siste fire kampene for det tyske laget, etter å ha varmet benket i store deler av sesongen.

Ingen av de tre kampene, mot henholdsvis Bayer Leverkusen, Hoffenheim eller Hannover 96 endte med seier, noe som betyr at Nyland ikke har vunnet en seriekamp siden 31. mai da Molde slo Sandefjord 6-1. Han har ikke vært med på noen av Ingolstadts ti ligaseirer denne sesongen.

- Vi ønsker å vinne hver kamp, så det er aldri gøy når det blir tap. Det er litt tilfeldigheter. Jeg er sikker på at seieren kommer snart, sa Nyland til tyska Kicker som gjorde et nummer ut av statistikken.

Karrieren i Bundesliga har så langt vært tøff for Nyland, som likevel ikke angrer.

- Jeg hadde ikke noe valg. Når man tar steget til en av de store ligaene, er man tvunget til å oppsøke hard konkurranse uansett hva man velger, sa Nyland til Dagbladet tidligere denne sesongen.

Kanskje sisteskansen endelig blir førstekeeper igjen neste sesong.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.