FORSINKELSER: Velodromen der syklistene skal boltre seg under OL er fortsatt ikke ferdig, og nå har et nytt firma fått ansvar for å fullføre arenaen. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Ricardo Moraes
FORSINKELSER: Velodromen der syklistene skal boltre seg under OL er fortsatt ikke ferdig, og nå har et nytt firma fått ansvar for å fullføre arenaen. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Ricardo MoraesVis mer

Denne OL-hodepinen er «88 prosent ferdig». Nå har det dukket opp nytt trøbbel

Bekymring for sykkelvelodromen i Rio.

(Dagbladet): Velodromen i OL-byen Rio de Janeiro er den konstruksjonen som har støtt på flest forsinkelser under forberedelsene til lekene, og president i det internasjonale sykkelforbundet UCI, Brian Cookson, har nylig uttalt at han er svært bekymret for tilstanden.

Nå har det oppstått mer trøbbel under byggingen.

Mandag opplyste nemlig arrangøren at man har byttet ut firmaet som til nå har hatt ansvaret for å få sykkelarenaen ferdig, og gitt fullføringsjobben til en underleverandør, skriver AP.

Samtidig gjentar man at det neppe blir tid til å teste verken stadion eller underlag før selve OL.

88 prosent - Vi kommer til å åpne banen, men UCI har fortalt oss at det er veldig lite trolig at noen vil komme for å teste den, fordi det er så tett opptil lekene, sier talsperson Mario Andrada til AP.

Arrangøren sier nå at velodromen er «88 prosent ferdig», men byggingen av arenaen til 43 millioner dollar har stadig mislyktes med å rekke fristene som er satt.

Veldig bekymret Selve dekket inne i velodromen skal være fullført, men det beroliger ikke sykkelpresident Brian Cookson.

- Arrangøren må leve opp til den forpliktelsen de har tatt på seg, sier han.

- Vi er veldig bekymret for om selve flaggskipet for sporten vår kommer til å framstå på en skikkelig måte, sier Cookson.

Ifølge AP var planen opprinnelig å bruke velodromen Brasil bygget for de panamerikanske lekene i 2007, men den ble ikke godkjent av UCI.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.