STOPPET KAMP: Denne pæra ble kastet fra tribunen der Djurgården-supporterne sto, og traff en Mjällby-spiller i brystet. Dommeren valgte å avbryte kampen etter 39 minutter. 


Foto: Nils Petter Nilsson / Expressen
STOPPET KAMP: Denne pæra ble kastet fra tribunen der Djurgården-supporterne sto, og traff en Mjällby-spiller i brystet. Dommeren valgte å avbryte kampen etter 39 minutter. Foto: Nils Petter Nilsson / ExpressenVis mer

Denne pæra stoppet kamp i Allsvenskan

Nå jakter Djurgården på den skyldige.


(Dagbladet): Svensk fotball ble rammet av enda en tribuneskandale i går. Kampen i Allsvenskan mellom Djurgården og Mjällby ble stoppet etter at Djurgårdens hjemmepublikum kastet gjenstander mot Mjällby-spillerne da de feiret scoring.

Episoden inntraff 39 minutter inn i kampen. Djurgården-spiller Yussif Chibsah lå skadd på banen, men Mjällby fikk spille videre og Robin Strömberg scoret kampens første mål. Gjestene feiret foran hjemmefansen, og noen kastet altså gjenstander inn på banen.

Gbenga Arokoyo ble truffet i brystet av en pære. Nå jakter hjemmelaget på personen som kastet frukten inn på banen.

- Den som gjør noe som rammer Djurgården økonomisk, kommer vi til å kreve erstatning av, sier Djurgården-leder Tommy Jacobson til Expressen.

- Verste som kunne skje Han var rasende på hendelsen som avbrøt sesongens første hjemmekamp for stockholmslaget.

- Dette er det verste som kunne skje oss. Det er så mange som har jobbet så «innihelvete» mye for at denne premierefesten skulle bli det beste som har skjedd. Og så ender det som dette. Det er virkelig det verste som kunne skje. Vi har mye å jobbe med nå. På kort sikt må vi få tak i de som gjorde dette, sier han til Aftonbladet.

Ifølge Expressen er det mulig å se hvor på tribunen pæra kommer fra på TV-bildene, men akkurat i kastøyeblikket er den skyldige skjult bak en annen tilskuer.

- Trodde det var stein Det ble først mistenkt at det var en ølflaske, som lå på gresset, som hadde truffet Arokoyo. Det viste seg altså å være en pære.

Han ble skremt da han ble truffet, og la seg ned. Heldigvis gikk det bra med Mjällby-spilleren.

TRUFFET: Djurgården-tilhengere kastet gjenstander på Mjällby-spillerne og Gbenga Arokoyo ble truffet av en pære. Foto: NTB Scanpix
TRUFFET: Djurgården-tilhengere kastet gjenstander på Mjällby-spillerne og Gbenga Arokoyo ble truffet av en pære. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var på vei tilbake etter å ha feiret, og fikk noe på kroppen. Det gjorde så vondt. Jeg visste ikke hva det var, og trodde det var noe farligere. Jeg trodde det var en stein, sier nigerianeren til Expressen.

Han slapp unna med litt sårhet på venstresiden av brystkassa der han ble truffet.

- Iditotisk å avbryte Djurgården-supporterne «Järnkaminerna» er irriterte over at kampen ble avbrutt.

- Det er tragisk at noen få personer skal få ødelegge for tusenvis av andre. Dessverre finnes det sånne idioter, men det er enda mer idiotisk å avbryte kampen, sier supporterleder Dan Blomberg til Aftonbladet.

Djurgården og Mjällby ønsker å fullføre kampen, men det er opp til disiplinærnemnda i det svenske fotballforbundet å avgjøre om det skal skje, eller om bortelaget tilkjennes seieren.