Denne pasningen fikk Rekdal til å se rødt

- Vet det er en stygg feil, sier Arnefjord etter kjempetabbe.

Hønefoss - Aalesund 3-1

HØNEFOSS (Dagbladet): Aalesund gikk på årets første tap da de gjestet Hønefoss, og spesielt 2-1-målet til vertene plaget AaFK-trener Kjetil Rekdal etter kampslutt.

I forkant av målet spilte kaptein Daniel Arnefjord et forferdelig tilbakespill mot keeper Sten Grytebust, og Hønefoss-spiss Riku Riski fanget ballen og scoret.

- Jeg vet det er en stygg feil, og jeg skjønner ikke helt hva som skjer i situasjonen. Det er selvsagt skuffende å gjøre slikt, sier Arnefjord.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var nådeløs mot forsvarsspillet til AaFK da han møtte pressen etter kampen.

- Det er blackout og helt hjernedødt. For det første er det håpløst av Sten (Grytebust) å spille ballen til Arnefjord, sier Rekdal, som viser til at Grytebust spilte en kort ball til en presset Arnefjord.

Aalesund var av blant annet Dagbladet tippet å kjempe i toppen i Tippeligaen denne sesongen - men har åpnet svakt med seks poeng på fem kamper.

I Hønefoss er stemningen derimot bedre, og de nyopprykkede står uten tap på årets fem første serierunder. Spissen Riku Riski (22) scoret to mål mot Aalesund og har sørget for fire av Hønefoss' totale seks mål.

SINT: Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med Aalesunds innsats mot Hønefoss.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
SINT: Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med Aalesunds innsats mot Hønefoss. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

Trener Leif Gunnar Smerud er imponert over finnen.

- Vi hentet ham før sesongen, og han var ikke fornøyd med situasjonen i Polen. Nå virker han å være i kjempeform, sier Smerud.

- Han blir viktig for oss denne sesongen. Riski har flere offensive kvaliteter som er gull verdt for oss, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

Spissen selv har funnet seg godt til rette i Norge etter overgangen fra polsk klubbfotball.

- Jeg er godt fornøyd med å score fire mål, og nyter å spille fotball for Hønefoss. Hele laget har spilt bra, sier Riku Riski.

- Målet er å fortsette å score jevnt gjennom hele sesongen, sier spissen.