Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne planen skal hindre klinsj mellom Tan og Solskjær

Styreformannen vil unngå ny runde med bråk.

FULL ÅPENHET: Det gikk helt galt mellom Cardiff-eier Vincent Tan og tidligere manager Malky Mackay. Styreformann Mehmet Dalman har klare tanker om hvordan en liknende knute på tråden skal unngås mellom Tan og Ole Gunnar Solskjær. Foto: SCANPIX/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
FULL ÅPENHET: Det gikk helt galt mellom Cardiff-eier Vincent Tan og tidligere manager Malky Mackay. Styreformann Mehmet Dalman har klare tanker om hvordan en liknende knute på tråden skal unngås mellom Tan og Ole Gunnar Solskjær. Foto: SCANPIX/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Vis mer

(Dagbladet): Da Malky Mackay fikk sparken som Cardiff-manager, var det etter uker med mer eller mindre åpen krangel med eier Vincent Tan om pengebruk i klubben.

Tans meget omtalte og detaljerte e-post til Mackay beskrev blant annet overforbruk i overgangsvinduet i sommer, og eieren var også rasende da manageren antydet at det ville bli handlet flere spillere nå i januar.

Dette skal ikke skje igjen under Ole Gunnar Solskjær.

Mehmet Dalman er styreformannen som har tatt tømmene i forbindelse med ansettelsen av nordmannen, og overfor WalesOnline forklarer Vincent Tans høyre hånd hvordan de skal unngå liknende bråk.

- Vi har endret ting. Før jeg kom inn, møttes styret aldri. De hadde ingen virkelig myndighet, men nå er alt dette endret og vi gjør ting på en ny måte, sier Dalman.

Den nye planen er full åpenhet i forbindelse med overgangspolitikken.

- Jeg vil sette meg ned med manageren, og han vil gi meg en idé om hva han trenger. Det vil jeg ta med meg til styret, med et ønske om hvor mye penger som skal til. Det kan godkjennes, manageren kan gjøre sin greie, med vår underskrift. Dermed er alle på samme bølgelengde. Det systemet var ikke på plass tidligere, og da dukket det opp overraskelser. De vil vi bli kvitt. Vi vil ha full åpenhet i samspillet mellom det sportslige og det forretningsmessige, sier Mehmet Dalman.

- De overraskelsene som dukket opp var overskridelser av budsjettet. Eieren var veldig opprørt over at 35 millioner pund plutselig ble til 50 millioner pund. Jeg skal ikke kommentere hvordan det kunne bli sånn, men det var bare ikke godt nok. Så lenge jeg passer på, blir det ingen overraskelser, sier styreformannen.

Solid kontrakt Før Ole Gunnar Solskjær formelt tok over jobben i Cardiff, ble det antydet at han som sjef ville få en pengepung med pene 25 millioner pund i til overgangsvinduet nå i januar.

Ingen ville snakke om summer på gårsdagens pressekonferanse i Wales, men Solskjær legger ikke skjul på at han ønsker seg visse forsterkninger. Navn som Tom Ince, Mats Møller Dæhli og Ørjan Nyland er blitt nevnt i mediene.

- Jeg elsker å jobbe med unge, entusiastiske spillere som ønsker å lære og er sultne. Jeg snakker ikke om navn, men vi ser på mulighetene, så klart, sier Ole Gunnar Solskjær i dag.

- Men det viktigste er de spillerne som er her, som allerede har imponert meg med sin innstilling, sier han.

Styreformann Mehmet Dalman er også klar på at det er midler tilgjengelig - uten å gå i detaljer. Han ser samtidig de problemfrie kontraktsforhandlingene med Solskjær som et tegn på at samarbeidet på dette området vil bli godt.

- De samtalene var over raskt, det var den enkleste delen av alt sammen, sier Dalman, og skryter av løsningen med en såkalt rullerende tolvmåneders kontrakt.

- Det er fordelaktig for både klubben og Ole. Den fornyes automatisk år for år, men den er ikke bare rullerende, det er flere klausuler som trer i kraft. Det er en mye mer solid kontrakt enn en enkel tolvmåneders rullerende kontrakt, sier Cardiff-styreformannen.

100 prosent overbevist Forretningsmannen Mehmet Dalman er heller ikke ubevandret i fotballens verden . I sine ungdomsår var han inne på prøvespill i Crystal Palace, og han skal også ha bistått Glazer-familien da de kjøpte opp Manchester United for noen år siden.

I prosessen hvor Solskjærs forløper, Malky Mackay, fikk sparken, fungerte Dalman lenge som fredsmegler. Terry Phillips, som har ansvaret for fotballdekninga i Media Wales, sa til Dagbladet i går at Dalman har vært en viktig brikke i klubben etter at han kom inn for to år siden.

Selv er Dalman imponert over Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg ville handle raskt og få på plass rett person. Flere kandidater var på telefonen, store navn som ønsket å ta over Cardiff. Det var godt at den etterspørselen var der, men jeg fokuserte alltid på Ole. Jeg er 100 prosent overbevist om at han er rett man for Cardiff City, sier styreformannen til WalesOnline.