MATLEI: Kansas City Royals maskot Sluggerrr, deler under en kamp i 2009 ut pøler til de fremmøtte på tribunen. Om det er Sluggerrr som har en voldsom kastearm vites ei, men en av tilskuerne fikk pølsa i øyet og saksøker nå klubben. Foto: AP Photo/Charlie Riedel
MATLEI: Kansas City Royals maskot Sluggerrr, deler under en kamp i 2009 ut pøler til de fremmøtte på tribunen. Om det er Sluggerrr som har en voldsom kastearm vites ei, men en av tilskuerne fikk pølsa i øyet og saksøker nå klubben. Foto: AP Photo/Charlie RiedelVis mer

Denne pølsekastende maskoten kan koste klubben 120 000 kroner

Nå har han kjøpt seg «pølse-gevær».

(Dagbladet): Det er ikke fritt for sære historier om tilsvarende sære søksmål fra USA, men når baseballaget Kansas City Royals nå blir stevnet av en av sine egne supportere, er det en av de merkeligste.

John Coomer hadde møtt frem for å støtte laget sitt en septemberkveld i 2009, men fikk raskt kvelden ødelagt.

To operasjoner Hjemmelagets maskot Sluggerr gikk nemlig rundt og kastet wienerpølser til publikum. Om Sluggerr (som navnet kanskje tilsier) har en voldsom kastearm er uvisst, men Coomer fikk nevnte pølse i øyet.

Siden den gang har 53-åringen gjennomgått to operasjoner for å få synet skikkelig på plass igjen. Det synes han baseballaget skal ta regninga for.

Coomers advokat sier til ABC News at det dreier seg om et søksmål på «minst 20 000 dollar», eller omlag 120 000 kroner, men etter all sannsynlighet er beløpet mye høyere.

SYNDEREN: Sluggerrs pøleepisode kan sette en presedens dersom klubben skulle bli funnet erstatningsansvarlige overfor John Coomer. Foto: Kyle Rivas/Getty Images/AFP
SYNDEREN: Sluggerrs pøleepisode kan sette en presedens dersom klubben skulle bli funnet erstatningsansvarlige overfor John Coomer. Foto: Kyle Rivas/Getty Images/AFP Vis mer

Operasjonene skal bare ha kostet rundt 25 000 kroner, men litt skal man ha for «tort og svie».

«Pølse-gevær» Om Sluggerrr selv sliter med dårlig samvittiget etter episoden vites ikke, men på maskotens offisielle Twitter-konto ser det ikke akkurat ut som om han har lært av sine feil.

Ved flere anledninger skrives det om pølsekasting, og i en melding fra september 2010, ett år etter hendelsen, kan det også se ut som om synderen har gått til anskaffelse av et «pølse-gevær».

Artikkelen fortsetter under annonsen

- For en kveld! Hørte dere at jeg ble sittende fast i heisen i over en halvtime på stadion i dag? Bare jeg, pølsegeværet og hjelperen min.

Kan sette presedens Da saken første gang var oppe i rettssystemet, ble den avvist da retten mente Coomer burde ha vært oppmerksom på hva som foregikk rundt ham, men den avgjørelsen ble omgjort i januar.

I rettens begrunnelse står det at man som tilskuer på en baseballkamp må ta høyde for at man kan bli truffet av en ball, men ikke ei pølse.

Det heter altså i den såkalte «baseball-regelen» at lag ikke er ansvarlige for skader påført tilskuere som følge av noe som skjer på banen. Spørsmålet er om dette gjelder maskoter som driver promoteringsarbeid for sin arbeidsgiver.

Skulle Coomer få medhold i saken sin, kan det godt hende at mange lag vil revurdere hvordan de engasjerer tilhengerne sine på kamp.

KLOK AV SKADE?: Det er usikker om Sluggerrr selv lærte så mye av episoden. Ett år senere hadde han gått til anskaffelse av et «pølse-gevær». Foto: Jamie Squire/Getty Images/AFP
KLOK AV SKADE?: Det er usikker om Sluggerrr selv lærte så mye av episoden. Ett år senere hadde han gått til anskaffelse av et «pølse-gevær». Foto: Jamie Squire/Getty Images/AFP Vis mer