Denne prisen skulle vært delt ut av Hareide

TV 2 raser mot landslagssjefen.

(Dagbladet.no): Det var toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo som fikk gleden av å overrekke Alanzinho prisen som årets spiller i Tippeligaen under gårsdagens Fotballgalla.

Jobben tilhørte egentlig Åge Hareide - men i protest mot TV 2 dukket landslagssjefen aldri opp i Drammen.

De fleste medier omtalte tirsdag nyheten om at Brann ønsket seg Hareide, men det skal bare ha vært TV 2s vinkling på saken Hareide reagerte sterkt på. Helt i starten av nyhetssendingen hevdet kanalen det hersket full forvirring rundt Hareides kandidatur som ny Brann-trener.

- Jeg har ikke takket nei til Brann, jeg har bare sagt at jeg er under kontrakt. Jeg er under kontrakt med Norges Fotballforbund ut 2009, og kanskje til 2010 om vi kvalifiserer oss til VM. Ut over det har jeg ingen kommentar, sa Hareide til kanalen.

Aftenposten skriver i dag at TV 2 oppfattet Hareides forfall som en hevnaksjon.

- Åge Hareide skulle altså boikotte et arrangement som han gjennom sin arbeidsgiver selv er en del av. Hareide har all mulig rett til å bli forbannet, men han må velge sine slag med mer omhu sier sportssjef Bjørn Taalesen til avisa.

Fotballpresident Sondre Kåfjord skal likevel ha pålagt landslagssjefen om å stille opp. Men på grunn av tett tåke gikk det angivelig ikke fly fra Molde til Gardermoen.

- Vi konstaterer at Åge Hareides tåkeprat ble reddet av tåken, bemerker Taalesen tørt til Aftenposten.

OVERTOK OPPGAVEN TIL HAREIDE: For Alanzinho spilte det trolig mindre rolle om det var Åge Hareide eller Per-Mathias Høgmo som delte ut prisen som årets spiller i Tippeligaen. Men for TV 2 var det uakseptabelt at landslagssjefen boikottet gallaen. Foto: SCANPIX
OVERTOK OPPGAVEN TIL HAREIDE: For Alanzinho spilte det trolig mindre rolle om det var Åge Hareide eller Per-Mathias Høgmo som delte ut prisen som årets spiller i Tippeligaen. Men for TV 2 var det uakseptabelt at landslagssjefen boikottet gallaen. Foto: SCANPIX Vis mer
Denne prisen skulle vært delt ut av Hareide
<B>LIKTE IKKE TV 2s VINKLING:</B> Ifølge TV 2-nyhetene tirsdag kveld hersket det full forvirring rundt Åge Hareides kandidatur som ny Brann-trener. Den vinklingen likte landslagssjefen dårlig.