Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Denne pulja er den sterkeste jeg har sett noen gang. Det er helt vilt

Spanias storscorer lover Norge trøbbel i kveld.

VIL SENKE NORGE: Spania storscorer Marta Gonzalez Mangue preger som vanlig toppscorerlista i et håndballmesterskap.Hun er i storform i OL og gleder seg til å hamre løs mot de norske målvaktene i kveld. Foto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
VIL SENKE NORGE: Spania storscorer Marta Gonzalez Mangue preger som vanlig toppscorerlista i et håndballmesterskap.Hun er i storform i OL og gleder seg til å hamre løs mot de norske målvaktene i kveld. Foto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO Vis mer

LONDON (Dagbladet): Både Norge og Spania er klare for OL-kvartfinale uansett utfall av den siste gruppespillkampen i Copper Box i Olympiaparken i kveld.
Uviktig er oppgjøret dog ikke:

Om Norge skal unngå Russland eller Brasil i kvartfinalen, så er det norsk seier med tre mål eller mindre, eller uavgjort, som gjelder i kveld. Da venter trolig Kroatia i kvartfinalen.

Spansk suksess Ved uavgjort eller norsk tap, så blir neste hinder på veien mot å forsvare OL-gullet fra Beijing langt tøffere.

Kveldens motstander Spania har etablert seg som et lag som ofte er med blant de fire beste. I de senere år har de spilt minst semifinale i VM 2011 (vant bronse), VM 2009 og EM 2008 (sølv bak Norge).

- Drømmer om å vinne - Ja, vi kommer ofte til semifinalen i mesterskap, og jeg håper det blir slik denne gangen også, sier laget storscorer Marta Gonzalez Mangue til Dagbladet og smiler.

Hun legger ikke skjul på at de spanske kvinnene har løfta ambisjonene som følge av nasjonens stadig sterkere resultater.

- Vi håper på og drømmer å vinne OL. Det er dette vi trener beinhardt for, og vi har tatt steg for steg i flere år nå. Vi føler at vi er klare til å gå helt til topps, men samtidig vet vi at det kommer til å bli tøft, sier Marta Mangue.

- Norge er favoritter Med 12 lag i OL er nåløyet trangt, og Mangue må smile når hun snakker om hvor jevnt det er i det innledende gruppespillet.

- Denne gruppa er den tøffeste og sterkeste jeg har sett noen gang. Det er helt vilt. Alle kampene er som en finale, sier hun.

Hun lover også Norge en tøff kamp i kveld.

- Norge er det beste laget i verden, og er favoritter mot oss. Men de kan få problemer mot vårt aggressive og tøffe forsvar. Det liker de ikke å møte, fastslår Mangue.

Camilla Herrem himler med øynene når hun snakker om motstanden i OL.

- Tenk på den motstanden vi allerede har møtt; Frankrike, som vi møtte i VM-finalen sist. Sverige, som var i EM-finalen 2010, Sør-Korea, som var i OL-semifinalen i 2008, og ikke minst Spania, som alltid er med blant de beste, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

* Det hører for øvrig med til historien at Norge er ubeseiret de siste 12 kampene mot Spania. Det siste tapet skriver seg helt tilbake til 28. mars 2004.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media