Denne redninga knuste Stabæk-håpet

- Kunne blitt en helt annen kamp, sier Berglund.

AVGJØRENDE REDNING: Jesper Christiansen får nærmest på mirakuløst vis en hånd på ballen eter Fredrik Berglunds hardt hodestøt på første stolpe. FCK gikk videre etter 0-0 på Fornebu i kveld. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
AVGJØRENDE REDNING: Jesper Christiansen får nærmest på mirakuløst vis en hånd på ballen eter Fredrik Berglunds hardt hodestøt på første stolpe. FCK gikk videre etter 0-0 på Fornebu i kveld. Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

(Dagbladet.no): Stabæk - FC København 0-0, 1-3 sammenlagt.

Fem minutter ut i andre omgangen av Stabæks returkamp mot FCK fikk Fredrik Berglund selve Sjansen, den som kunne blåst i gang starten for et skikkelig stormløp fra bæringene.

Men selv om headinga smalt ned i høyre hjørne, nådde den aldri nettet. For med en panterstrekk lå danskenes målvakt Jesper Christiansen med armen som hindring, og dyttet ballen i stolpen.

- Det er en utrolig redning han gjør. Han kommer så hurtig ned på den. Det er en sånn redning klassekeepere gjør, og Jesper er en klassekeeper, sier danskenes stopperkjempe Mathias «Zanka» Jørgensen til Dagbladet.

Kampavgjørende
- Hadde Fredrik Berglund scoret på kjempesjansen tidlig i 2. omgang hadde FC København fått store problemer. Det er jeg ganske sikker på, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Også Fredrik Berglund mener inngripenen var absolutt avgjørende.

- Det er en helt fantastisk redning. Det kunne blitt en helt annen kamp om den hadde gått inn, men det er en så fantastisk redning, sier Berglund, som gjentok den beskrivelsen flere ganger etter kampen.

- Vi spiller en bra match, men har ikke marginene med oss, sier svensken, som var raskt ute med å bytte drakt med sin nemesis for kvelden etter kampen.

For om Jesper Christiansen fikk kritikk for måten han slapp inn FCKs baklengsmål i Parken, fikk han bare skryt i dag.

- Det er deilig å få fingeren på en sånn en. Det er jo i en periode der vi er under press, og det ville blitt verre om den hadde gått inn. Det er ren reaksjon, sier dansken.

Ren reaksjon var det ikke som hindret at en Stabæk-spiller fikk satt ballen i mål etter at den hadde tatt turen innom stanga.

FIKK TRØST: Fredrik Berglund fikk noen støttende ord av sin nemesis Jesper Christiansen etter kampen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FIKK TRØST: Fredrik Berglund fikk noen støttende ord av sin nemesis Jesper Christiansen etter kampen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Nei, det er en dobbeltredning. Jeg får så vidt sparket den unna med foten etter at den har vært i stolpen. Vi skulle bare holde nullen i andre omgang, og da er det godt å få til den, sier Jesper Christiansen.

Strålende fornøyde stoppere
Selv om Fredrik Berglund kom nær ved den anledningen, og Stabæk følte de skapte mer enn nok til å vinne denne kampen, er man raus om man gir bæringene mer enn fire-fem store sjanser i løpet av nitti minutter. Det skal danskenes stopperpar ha mye av æren for.

Ståle Solbakken har ikke stilt de samme to stopperne på rad en eneste gang denne sesongen, men Mikael Antonsson og Mathias «Zanka» Jørgensen leverte virkelig varene i dag.

- Jeg føler vi har perfekt kontroll på Stabæks angripere i dag. Vi holder også god styr på løpene deres, som vi slet litt med sist, sier Zanka til Dagbladet.

BOM, BOM, BOM:
Daniel Nannskog fortviler etter en av mange misbrukte sjanser i kveldens kamp.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BOM, BOM, BOM: Daniel Nannskog fortviler etter en av mange misbrukte sjanser i kveldens kamp. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Og da hodestyrken hans sviktet, var Jesper Christiansen på plass.

- Vi hadde ikke marginene. Det var som om gud ikke ville ha oss videre, sier Daniel Nannskog.

Gud, og en veldig god keeper, i så fall.

SEIERHERREN: Ståle Solbakken triumferte med sitt FCK i det danske aviser ynder å kalle Gymsalen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SEIERHERREN: Ståle Solbakken triumferte med sitt FCK i det danske aviser ynder å kalle Gymsalen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer