Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne redningen ble et vondt vendepunkt for Stabæk. Nå kan RBK avgjøre gullkampen

Tapte 4-1 mot Aalesund etter Hoseth-show.

STOR KAMP:
Aalesund-keeper Sten Michael Grytebust redder et straffespark på stillingen 0-0. Minutter etterpå scoret Aafk sitt første mål for dagen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STOR KAMP: Aalesund-keeper Sten Michael Grytebust redder et straffespark på stillingen 0-0. Minutter etterpå scoret Aafk sitt første mål for dagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Stabæk - Aalesund (1-4) 0-1

(Dagbladet): Premissene for Stabæk i kveld var klare. Dersom det ikke ble tre poeng ville Rosenborg vinne Tippeligaen med seier over Bodø/Glimt i morgen kveld. Ved Stabæk-tap ville Rosenborg mest sannynlig vinne med uavgjort.

Samtidig var det bare ett poeng ned til Strømsgodset før kampen, i kampen om sølvplassen.

Og det var nok ikke mange som levnet Aalesund noen stor sjanse. Tangotrøyene sto med to borteseire på fremmed gress før i kveld, og hjemmelaget hadde på sin side bare tapt to kamper i sin egen lekestue. Men ballen er som kjent rundt, og statistikken var ikke mye verdt i kveld.

For Aalesund scoret hele fire ganger, og ga derfor Rosenborg en svært hjelpende hånd i gullkampen.

Misset straffespark Det startet lovende for Stabæk som fikk tildelt et straffespark midtveis i den første omgangen. Det skjedde da Yassine El Ghanassy ble felt av Sten Grytebust i Aafk-målet.

Men keeperen gjorde det godt igjen da han kastet seg til riktig side og reddet straffesparket fra nettopp El Ghanassy. Ballen trillet på streken etter redningen, før Grytebust kastet seg over kula.

Og sisteskansen skulle vise seg å bli en hard nøtt å knekke for hjemmelaget i kveld.

To ganger kom Stabæk alene med sisteskansen, som reddet mesterlig ved begge anledningene. Og da skjer det som ofte skjer i fotball - motstanderen scorer i stedet.

Scoret mot gamleklubben Magne Hoseth fikk pipekonsert mot seg fra Stabæk-fansen da han entret gressmatta etter en snau halvtime. 35-åringen spilte som kjent for Bærums-klubben forrige sesong.

STRAFFE TIL INGEN NYTTE:
Sten Grytebust feller Stabæks Yassine El Ghanassy og lager straffespark - som han senere redder.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STRAFFE TIL INGEN NYTTE: Sten Grytebust feller Stabæks Yassine El Ghanassy og lager straffespark - som han senere redder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Men det tok ikke lang tid før han stilnet hjemmelagets supportere.

Hoseth hadde bare vært på banen i et snaut minutt da han sjokkerte hjemmelaget på Nadderud. Ringreven fant rom i boksen og ekspederte innlegget fra Henrik Bjørdal i nettmaskene på enkleste vis. Forarbeidet var det høy klasse over.

- Det ser ikke ut som Stabæk har fått med seg at han kom inn, så alene står han, mente C More-kommentator Petter Veland.

- Hoseth gjør alt riktig der, mente Steffen Iversen i C More.

Viktig redning Og Sten Grytebust ble et mareritt for Stabæk-spillerne. Like før hvilen vartet han opp med en fin beinparade, som gjorde at bortelaget gikk til pause med ledelsen.

HOSETH-SHOW: Magne Hoseth (t.v) scoret to mål mot gamleklubben.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HOSETH-SHOW: Magne Hoseth (t.v) scoret to mål mot gamleklubben. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det er en helt vill redning, mente C Mores ekspert Joacim Jonsson.

Og vondt skulle bli til verre for Stabæk.

Doblet ledelsen Seks minutter etter hvilen fikk Aalesund frispark fra rundt 20 meter. Jo Nymo Matland sendte ballen via muren og inn i nettmaskene bak en utspilt Mande Sayouba i mål.

Aalesund var i ferd med å gi Rosenborg hjelp i gullkampen. Stabæk-fansen kunne nok knapt tro det de fikk se på gressmatta.

- Spill fotball, ropte Stabæk-trener Bob Bradley til sine disipler fra sidelinja. Det var tydelig at treneren ikke var fornøyd med det han ble vitne til.

Hoseth igjen Og de blåsorte skulle få sin redusering. Det skjedde etter at Aafk produserte store sjanser på løpende bånd.

Ernest Asante var sist på ballen kvarteret før slutt etter at ballen var innom to spillere etter et innlegg fra høyre. Ghaneseren fikk en enkel oppgave med å finne nettmaskene fra kloss hold. 

Men i stedet for et massivt Stabæk-press var det bortelaget som scoret. Først reddet Sayouba ett forsøk fra Leke James, før Magne Hoseth på vakkert vis sendte ballen i mål via stolpen fra veldig skrått hold.

Stor dag for evigunge Hoseth - desto tyngre for et medaljejagende Stabæk.

- Det er fantastisk oppløftende for oss dette her, sier Hoseth til C More etter kampen.

Og det stoppet ikke der. Leke James fjernet all tvil da han hamret ballen inn fra sju meter med venstreslegga på overtid.

Det spørs om ikke Rosenborg kan ta sjampanjen ut fra kjøleskapet og begynne gullfeiringa i Trondheim.

FIN SCORING:
Aalesunds Magne Hoseth setter inn 3-1 fra skrått hold.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FIN SCORING: Aalesunds Magne Hoseth setter inn 3-1 fra skrått hold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!