Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne regionen får Tour de France-starten i 2016

Sykkelstjernene var sist innom i 2013.

VENDER TILBAKE: Hundreårsutgaven av Tour de France gjestet Mont-Saint-Michel. Nå kommer sykkelrittet tilbake. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VENDER TILBAKE: Hundreårsutgaven av Tour de France gjestet Mont-Saint-Michel. Nå kommer sykkelrittet tilbake. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Den vakre tidevannsøyen Mont-Saint-Michel var kulisser, da individuell tempo sto på programmet under den 11. etappen av Tour de France for to år siden.

Nå er det klart at Manche-distriktet i nedre del av Normandie-regionen tildeles rittstart i 2016. Vertsbyen er ikke avslørt ennå. Detaljene skal bli offentliggjort i en seanse ved nettopp Mont-Saint-Michel den 9. desember.

Neste år starter sykkelrittet i Utrecht lørdag 4. juli.

Tilbake på fransk jord I år var det Leeds og Yorkshire som fikk æren av å starte ballet.

Forrige gang Tour de France faktisk startet på det franske fastlandet var i 2011 da Philippe Gilbert vant etappen mellom Passage du Gois og Mont des Alouettes.

Sykling og krigshistorie Året etter ble starten lagt til belgiske Liége, mens den franske middelhavsøyen Korsika og Porto Vecchio fikk tilsaget i 2013.

Normandie har en velutviklet sykkelturisme og huser etapperittet Tour de Normandie hvert år.

Regionen er også historisk kjent fra D-dagen i 1944, da allierte styrker slo tilbake mot tyskerne.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

GLAD GJENG: Disse guttene koste seg ved Mont-Saint-Michel i 2013. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
GLAD GJENG: Disse guttene koste seg ved Mont-Saint-Michel i 2013. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling